Ce trebuie sa fac pentru a inchiaria o cabanutza de lemn unor eventuali turisti fara a intra in conflict cu legile astea incalcite? :-/ Trebuie sa scot acte pt. prsoana fizica autorizata? Dar am auzit ca de la anul va disparea PFA si atunci trebuie sa-mi fac un SRL pt. atata lucru?? Din auzite merge mai simplu facut un contract intre mine si turist ca intre persoane fizice, dus la primarie unde urmeaza sa platesc un impozit pe profit. Bun, dar eu daca o sa inchiriez, de exemplu, la 10 persoane intr-o luna, ce fac, merg lunar cu 10 contracte de cate 1-3 zile sa le depun la primarie?? Se poate si asa?? Cum e mai bine sa procedez? multumesc mult:)
pentru ca orice afacere sa fie demarata se intocmeste un buget si o strategie. in functie de ceea ce se asteapta ca si castig se poate alege forma juridica de desfasurare a activitatii si regimul fiscal. aderarea anuleaza regimul privind impozitul pe veniturile microintreprinderilor, ramanand doar impoyitul pe profit pentru persoanele juridice si cel pe venit in cazul celor fizice.
inchirierea este cunoscuta sub denumirea de cedarea folosintei bunurilor - 16% asupra venitului brut diminuat cu o cota forfetara sau 16% pe venituri - cheltuieli daca se opteaza pentru conducerea contabilitatii, 16% pentru profit net in cazul unei societati comerciale ...
intrarea in UE va aduce si societatea europeana cu 1 euro capital social!
in cayul unei actitivati care incepe, profitul este mic sau zero in primii ani, 16%*0=0!
Este insa necesar capitalul de demarare a afacerii si un plan de dezvoltare care sa includa clientii potentiali, modul de atragere ...
succes!
mamaaaaa, cate chestii! :((
e mai complicat decat am crezut! #-o
cred ca e mai usor "la negru" :P
or fi amenzile comparabile cu ce-i care au firma?
daca da.... merg la negru :">
mamaaaaa, cate chestii! :((
e mai complicat decat am crezut! #-o
cred ca e mai usor "la negru" :P
or fi amenzile comparabile cu ce-i care au firma?
daca da.... merg la negru :">