avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 224 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... Poate un service auto sa cumpere piese din dezmembrari ...
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

Poate un service auto sa cumpere piese din dezmembrari fara factura? ...

Poate un service auto sa cumpere piese din dezmembrari fara factura? Este legal sa le monteze si ei sa factureze ce pret vor pe acea piesa?
Cel mai recent răspuns: Oprisanescu Stefan , utilizator 07:00, 11 Aprilie 2023
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu este normal, dar ce mai e normal în țara asta?!
de unde stiti ca nu are factura?
din proprie experienta: piesele din dezmembrari se achizitioneaza cu factura.
pe de alta parte, service-ul e obligat sa va garanteze lucrarea, in termeni de manopera, respectiv piese. puteti cumpara dvs piesele corespunzatoare.
Cand am intrebat de garantie au zis ca ei nu au primit, ca dezmembrarile nu prea dau factura, dar imi ofera ei, ideea este ca mi au dat teapa, si mi au schimbat motorul fara sa rezolve problema si eram curios daca o sesizare la anaf i-ar misca putin...

gi-jane2 a scris:

de unde stiti ca nu are factura?

Nu este legal achizitia de piese fara documente legale,
Achizitia de piese fara documente nu permite inregistrarea pieselor in evidenta de gestiune a service-ului
Daca ati instalat motor de la dezmembrari fara documente legale nu puteti parcurge procedura de omologare si pansonare motor la RAR

Alte discuții în legătură

Buna seara! am o mare problema si va rog sa ma ajutati in cazul ... draghici_mariusc draghici_mariusc Buna seara! Am o mare problema si va rog sa ma ajutati in cazul acesta! Am cuparat o piesa auto second-hand,mai precis un chit ambreiaj,de la o Firma de ... (vezi toată discuția)
Pot face ceva daca am luat teapa de la un mecanic? este un ... Alexandru1337 Alexandru1337 Pot face ceva daca mi-am luat teapa de la un mecanic? Este un service care cica ar fi reprezentanta BMW dar au spus ca sunt multe probleme la motor si trebuie ... (vezi toată discuția)
Este legal ca un service auto să înlocuiască, pe o mașină dusă la reparat, caseta de direcție cu una provenită din dezmembrări? saadeddine saadeddine Este legal ca un service auto sa inlocuiasca o caseta de directie pe o masina cu o alta achizitionata din dezmembrari? Am dus o masina la reparat. Acestia ... (vezi toată discuția)