avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 244 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... Buna seara! Am o mare problema si va rog sa ma ajutati ...
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

Buna seara! Am o mare problema si va rog sa ma ajutati in cazul ...

Buna seara! Am o mare problema si va rog sa ma ajutati in cazul acesta! Am cuparat o piesa auto second-hand,mai precis un chit ambreiaj,de la o Firma de dezmembrari care specifica ca ofera factura fiscala si garantie 30 zile comform legislatiei in vigoare.Mentionez faptul ca am primit piesa respactiva,care a fost montata intr-un Service autorizat Rar si care a fost defecta,eu suportand costurile manoperei.Am luat legatura cu Firma care mi-a trimis piesa sa o trimit inapoi si sa-mi restituie suma achitata pentru piesa(doar valoarea piesei),dar acestia spun ca eu am uzat piesa si nu o primesc inapoi,eu necirculand cu masina fiindca nu se putea din cauza piesei defecte)Mai mentionez faptul ca nu mi-sa eliberat factura fiscala si nici certificat de garantie invocand faptul ca a fost masina personala a patronului.Am intrat in posesia piesei in data de 10-08-2023,am instiintat parcul de de dezmembrari in data de 18-08-2023 si am returnat-o in data de 24-08-2023 (asta dupa nenumarate discutii telefonice),fara valoare ramburs suportand cheltuieli de transport pentru a verifica piesa si poate ajungem la o intelegere,ceea ce sunt sanse 0%,nule.Va rog frumos,ce este de facut in acest caz? Mai mentionez faptul ca am cumparat o alta piesa noua din magazin fiind montata tot in acel Service si masina merge impecabil.
Acesta este situl de unde am cumparat piesa,
[ link extern ]
VA MULTUMESC!!!
Ultima modificare: Sâmbătă, 26 August 2023
draghici_mariusc, utilizator
Cel mai recent răspuns: Livius Laslau , Consilier juridic 09:08, 26 August 2023
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna ziua!
Acum haideți sa vedem puțin și partea Dvs de vina: v-ați zgârcit la făina și v-ați scumpit la tărâțe. Ați ales sa achizitionati o piesa second hand, sa negociați prețul ca sa fie cât mai ieftin si nici nu ați luat legatura cu vânzătorul in momentul in care ați văzut ca nu exista factura si certificat de garanție. Dacă ar fi funcționat, ați fi fost fericit si ați fi recomandat vânzătorul si la alții. Acum ca lucrurile stau invers, nu mai e bun vânzătorul, vreti banii înapoi ș.a. Nu am intenția sa va fac morala, dar pe viitor, încercați sa achizitionati piese noi si cu acte.
Acum, din punct de vedere legal, nu prea aveți ce face din moment ce nu aveți documente care sa justifice achiziția. In primul rând notificați prin avocat furnizorul, in care sa-i solicitați amiabil sa va returneze piesa, ținând cont si de constatarea service-ului care ar fi trebuit sa menționeze in deviz ca, piesa adusă de client este defecta (bănuiesc ca aveți asa ceva, nu?)Încercați o reclamație la protecția consumatorului, având ca probe awb-ul cu care a venit coletul si eventuale discuții avute pe whatsup, email sau sms cu furnizorul, plus constatarea se care vorbeam mai sus.
Daca nu se rezolva, contactați un avocat care sa va explice șansele de reușită in instanța.
Succes si numai de bine!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Este legal ca un service auto să înlocuiască, pe o mașină dusă la reparat, caseta de direcție cu una provenită din dezmembrări? saadeddine saadeddine Este legal ca un service auto sa inlocuiasca o caseta de directie pe o masina cu o alta achizitionata din dezmembrari? Am dus o masina la reparat. Acestia ... (vezi toată discuția)
Am fost pacalit si am nevoie de un sfat,va rog! cosminwon cosminwon Buna ziua!Am cumparat de la cineva de la mine din oras o piesa sh ptr masina mea si nu este buna.Mai exact am cumparat o caseta de directie,din cauza careia mi ... (vezi toată discuția)
Bună ziua! am achiziționat un motor second-hand cu garanție ... Luca1986 Luca1986 Bună ziua! Am achiziționat un motor second-hand cu garanție din dezmembrări, dar motorul este defect. Eu trebuie să suporte încă odată manopera de ... (vezi toată discuția)