avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 270 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... numele tatalui in certificatul de nastere al copilului
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

numele tatalui in certificatul de nastere al copilului

Buna seara .Sunt necasatorit iar de curand prietena mea a nascut iar pe certificatul de nastere al copilului nu a fost trecut numele meu(al tatalui).V-as ruga frumos sa imi scrieti daca dupa casatoria noastra este posibil sa fie trecut pe certificatul de nastere al copilului numele tatalui si daca ar fi trebuit sa platesc un fel de pensie alimentara in cazul in care as fi fost trecut in certificatul de nastere al copilului ca tata dar necasatorit fiind. Va multumesc
Cel mai recent răspuns: DanDaniel , utilizator 14:43, 24 Februarie 2010
Dvs puteti sa recunoasteti copilul nascut in fata ofiterului starii civile.
Iar ca si tata al minorului aveti obligatia de a contribui la cresterea si educarea acestuia. Daca nu locuiti impreuna cu minorul si cu mama acestuia, obligatia se materializeaza sub forma pensiei de intretinere.
Pentru ca dvs.sa figurati in certificatul minorului la rubrica tata, este necesara o actiune pe rolul instantei formulata de prietena dvs. in calitate de reclamanta si dvs. in calitate de parat avand ca obiect stabilire paternitate.Acest proces este de scurta durata, la primul termen il puteti incheia prin administrarea unui interogatoriu.Chiar daca va casatoriti, minorul va purta tot numele mamei avut anterior casatoriei, ca urmare este nevoie de o a doua actiune pe rollul instantei de incuviintare nume.Cat despre pensie nu poate fi vorba decat in situatia in care mama minorului va actioneaza pentru stabilire pensie.Avand in vedere ca a fost deja eliberat certificatul de nastere al minorului, pasii de urmate sunt cei de sus.Pentru mai multe detalii mesaj privat.
exista vreo modalitate prin care s-ar putea proteja numele tatalui pe certificatul de nastere? de exemplu daca trebuie dus la locul de munca, dar nu se doreste aflarea identitatii acestuia de catre colegi.
Poate doar sa dati cu pasta corectoare pe deasupra:)) (glumeam)...nu exista certificate de nastere cu ascunderea numelor parintilor...Daca nu doriti sa se afle, nu il faceti public si gata (oricum, biroul de resurse umane are obligatia sa asigure confidentialitate datelor din documentele pe care le gestioneaza).
Nu, nu exista aceasta posibilitate.

Alte discuții în legătură

Copil nascut in afara casatoriei alexe adrian alexe adrian va salut..as avea o intrebare simpla.locuiesc cu concubina mea de 8 ani si avem inpreuna o fetita.din diverse motive fetita nu este pe numele meu..ce trebuie ... (vezi toată discuția)
Recunoasterea si incuviintarea purtarii numelui Justitiarul71 Justitiarul71 Conform Noului Cod Civil poate un tata sa isi recunoasca si totodata sa incuviinteze purtarea numelui sau de catre copilul care are varsta de 12 ani, in fata ... (vezi toată discuția)
Recunoastere paternitate zallyna zallyna Copil nascut inainte de casatoria legitima, (in concubinaj), la nume tata pe certif. nastere trasa line. Ulterior, sotul (si tatal natural al copilului) ... (vezi toată discuția)