avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 210 soluții astăzi
Forum Suport Tehnic Probleme tehnice in functionarea ... Mesajul meu
Discuție deschisă în Probleme tehnice in functionarea avocatnet.ro

Mesajul meu

Bună ziua,

Sunt moștenitoare împreună cu încă 3 frați pe 4 HA de pământ intr-un sat din Județul Dolj

Avem un ACT NOTARIAL la gramadă dat de parinti celor 4 copii.
Singurul act oficial acesta este pe intreg pamantul.
Există și
O DECLARATIE intre noi 4 fratii si semnatura mamei – act olograf, aș spune, cu impartirea terenurilor pentru fiecare frate in parte.
Cu această împărțire am căzut de cord toți 4 frați si am semnat această Declarație.

1. Acum, am aflat că trebuie ca terenurile să fie DEZMEMBRATE și fiecare proprietar să-și capete nr. separat de cadastru și întabulare. Cum se face dezmembrarea?
Deținem și actele originale a acestor 4 Ha ale pământului părinților noștri, exact cum este trecut în Actul Notarial.

Doi frati sunt decedati.

Cu fratele in viata si un nepot al fratelui decedat nu se poate vorbi,
Sunt de acord cu Actul Notarial și Declaratia de împărțire a pământului , dar nu-i intereseaza dezmembrarea si eu sa fac ce vreau cu partea mea

2. CUM as putea eu sa intru in posesia terenului meu si inca 1 HA pe care baiatul surorii mele decedatemi-l cedează mie, prin Donație.

3. Am gasit asta pe Interent: Cadastru gratuit pentru locuitorii a 75 de comune din Dolj. S-au semnat contractele. Dar de la Primaria satului in cauza ni se spune ca tocmai la sfarsitul anului 2024 va fi incheiată intabularea si cadastrul tutor parcelelor acestei comune.

Cum pot face eu
- dezmembrare sau indiviziune ?! Cum e corect spus.
- cum pot rezolva cu cele 2 ha al meu si al surorii moarte - parcelă cedat mie de fiul surorii mele
- cum rezolv singura ca persoana fizică intabularea si cadastrul?

Multumesc pentru ajutor,
Lia
Ultima modificare: Miercuri, 12 Aprilie 2023
LiaTh, utilizator
Cel mai recent răspuns: Ionut.ion , utilizator 12:24, 12 Aprilie 2023
Detalii dezmembrare
[ link extern ]
Ultima modificare: Miercuri, 12 Aprilie 2023
Cornel Vasile, Consilier juridic
Cel mai simplu ar fi sa cautati o firma de cadastru si se ocupa dumnealor de tot, va spun ce aveti de facut dvs., fratii si nepotul care v-a donat dvs. acel hectar...
Dar atentie ca s-ar putea ca masuratorile facute de dvs. sa nu coincida cu cele facute de cei ce fac cadastrul general, au mai fost cazuri si vedeti atunci ce aveti de facut...
Multumesc de răspuns. Dacă s-ar putea găsi o firmă care să facaă totul, m-as bucura. Iar în privința măsurătorilor care sa nu corespunda, oare actul original - al părinților - eliberat si de Primărie nu ar fi valabile măsurătorile trecute acolo?
Firme gasiti la o cautare pe net dar atentie la recenzii, daca fac treaba pana la capat, sunt seriosi...

Cat despre masuratori si acte... la noi, in Romania, este posibil orice...
Au fost situatii, nu spun ca este si cazul dvs. dar vedeti ce spun si cei cu care o sa faceti actele, firma de cadastru...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Impartire padure conform titlu proprietate mariasebestyen mariasebestyen Buna ziua!As dori daca se poate sa va spune-ti parerea in cazul urmator -conform leg18/199, 169/1997, 1/2000 se emite titlu de proprietate pe numele a 7 ... (vezi toată discuția)
Vanzare teren Justitiarul711 Justitiarul711 Suntem 4 frati.Am mostenit de la parinti 4 ha de teren arabil. In certificatul de mostenitor , notarul nu a facut referire la faptul ca fiecare primeste1 ha de ... (vezi toată discuția)
Impartire bunuri familiale,rog ajutor ! george 5 george 5 Va salut !Va prezint urmatoarea situatie:parintii nostrii vor sa imparta casa parinteasca ,trecand-o pe numele meu si al surorii mele.Casa este formata din 4 ... (vezi toată discuția)