avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 363 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii şi fundaţii, într-un ... Amenda ONG
Discuție deschisă în Asociaţii şi fundaţii, într-un cuvânt: ONG-uri

Amenda ONG

Buna ziua,

Avem un ong non-profit, infiintat in 2017. Din diverse motice (personale, schimbare prioritati etc) nu am avut activitati, nu avem nici cont bancar, nu am avut nici un fel de activitate financiara/fiscala. Problema este ca nici nu am depus vreo declaratie pe 0 in tot acest timp. Cam la ce suma sa ne asteptam?

Dilema noastra este: depunem declaratiile pe ultimii 5 ani, in speranta ca amenda nu va fi totusi prea mare? Tinand cont ca e prima abatere si nu am avut activitati fiscale, probabil ca nu ar fi vorba de suma maxima, cel putin asa sper. Exista posibilitatea sa scapam doar cu un avertisment? Nu ma pricep deloc la chestiuni financiare, de aceea am indraznit sa intreb aici, inainte de orice.

A doua varianta ar fi sa-l inchidem si sa redeschidem altul daca e cazul, insa ne intereseaza varianta cea mai simpla, fara prea mari batai de cap. Daca vrem sa il dizolvam, (fara sa mai riscam vreo amenda), cum anume se procedeaza? Presedintele trebuie sa depuna cerere la judecatoria de care apartine asociatia? E nevoie de semnatutile tuturor celor 3 membri fondatori, sau ce anume e de facut?

Multumesc anticipat pt raspuns!
Ultima modificare: Vineri, 14 Aprilie 2023
Andios, utilizator
Cel mai recent răspuns: radumititean , utilizator 20:18, 3 Iulie 2023
Discutați cu un contabil.pentru a vedea ce anume riscați din punct de vedere fiscal.Dizolvarea este mult mai complicata decât înființarea ONG ului,presupune costuri,lichidator etc...
Pentru ong anual trebuia depusa declarstia 101 și bilant contabil intocmit și semnat de către un contabil autorizat membru ceccar.
Cu un contabil puteți colabora in baza unui contract de prestari servicii contabile si factura, doar pentru câteva zile din an cât ii trebuie sa va rezolve cele doua materiale.
Dizolvarea voluntara presupune hotarare a Adunarii Generale de aprobare a dizolvarii si NUMIRE A UNUI LICHIDATOR, - adica practician in insolventa - care insa trebuie platit, si greu de gasit pe cineva sa coste mai putin de 1000 lei.... pe cand la depus situatiile financiare anuale pe multi ani in urma daca asociatia nu a avut activitate economica iese de regula mai ieftin... nu e nici o garantie ca scapi cu santiuni minimale dar sunt destule ONG care au scapat cu avertisment... dar poti sti sigur...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Lichidare ong! steluta_2015 steluta_2015 Buna ziua, Am si eu o rugaminte, daca puteti sa ma ajutati cu niste informatii, un ONG,infiintat in august 2014, cod CAEN 9312-activitati ale cluburilor ... (vezi toată discuția)
Închidere asociație fără bunuri aurash29 aurash29 Bună ziua, Am o asociație înființată de câțiva ani cu încă 2 persoane. Cele 2 persoane s-au retras si am rămas singur, cum pot face sa închid ... (vezi toată discuția)
Am un ong lasat asa de 8 ani. Vlad N. Vlad N. Am un ONG lasa asa de 8 ani. L-am infiintat cu un scop care nu a mai putut fi aplicat, si membrii fondatori s-au certat si nu au mai tinut legatura. Nu s-a ... (vezi toată discuția)