avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 210 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... drept de proprietate
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

drept de proprietate

Am inteles ca reconstituirea dreptului de proprietate privata privind un teren intravilan (in oras) se poate cere oricand, fiind imprescriptibila. Mi-a zis cineva care a facut cerere pe lg. 18/1991 abia in 2004 privind un astfel de teren si a obtinut titlu de proprietate. Eu nu am gasit o astfel de dispozitie, dar daca stie cineva de un astfel de prevedere va rog sa mi-o comunicati, respectiv actul normativ. Am inteles ca ar fi un ordin de prefect sau o hotarare, nu stiu mai multe.
Cel mai recent răspuns: carmen.paun , utilizator 17:04, 18 Octombrie 2006
Actiunea in constatarea dreptului de proprietate este, intr-adevar, imprescriptibila. Insa, daca o lege speciala, asa cum este Lg. 18/1991, dispune un termen in care se pot face cereri si nu-l respecti, esti decazut din dreptul de a o mai face. Termenul prevazut de Lg. 18/1991 a expirat.
Terenul este dat in folosinta?
Exact cum a spus ne_nicku, termenul prevazut de legea nr.18/1991 pentru reconstituirea dreptului de proprietate a expirat deja asa ca orice cerere facuta acum e tardiva. Probabil ca persoana cu care ati vb a facut o cerere in termen si i s-a solutionat, respectiv emis titlul de proprietate, in anul 2004.

Pt. gabrielaA ce relevanta are daca e in folosinta sau nu?
Iti spun. Inainte de 89 la incheierea contractelor de vanzare-cumparare a constructiilor cu teren, terenul intra in proprietatea statului si ramanea in folosinta proprietarilor.
Acum poti sa faci cerere la primariile de sector pentru obtinerea titlurilor de proprietate.
ok, dar asta presupune ca dansul sa fie in folosinta terenului. Insa din cate am inteles eu, dansul dorea sa stie daca mai este posibila reconstituirea dreptului de proprietate fara a avea un drept de folosinta asupra terenului

Alte discuții în legătură

Drept de proprietate roxanar roxanar Am inteles ca reconstituirea dreptului de proprietate privata privind un teren intravilan (in oras) se poate cere oricand, fiind imprescriptibila. Mi-a zis ... (vezi toată discuția)
Abuz din partea prefecturii in baza legii 18/1991 G_Constantin G_Constantin Buna ziua Tatal meu a mostenit de la parintii sai un teren intravilan de 1000 de metri patrati in 1973, terenul [b]nu a fost niciodata [/b]in propietatea ... (vezi toată discuția)
Doi propietari pe aceiasi casa + teren tikinelu tikinelu primul proprietar a plecat din tara aproximativ prin 1980. a doua persoana a devenit proprietar in 1991 [legea 18]. ambii proprietari sant decedati avand ... (vezi toată discuția)