avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 219 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... Buna ziua. As dori o indrumare si/sau reprezentare ...
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

Buna ziua. As dori o indrumare si/sau reprezentare avocatiala ...


Buna ziua.
As dori o indrumare si/sau reprezentare avocatiala in urmatoarea speta.
In luna iunie 2021 am dus masina de firma intr-un sevice auto din Domnesti Ilfov pentru ai schimba cutia de viteze. Initial am intrebat la ei de piesa sh. pentru ca au si dezmembrari si pentru 600 lei in plus fata de cat costa piesa sh. s-au oferit sa o si inlocuiasca pe cea de pe masina si nu am ezitat sa accept oferta.
Pana aici toate bune dar…
Se fac aproape doi ani de cand pur si simplu ma rog de proprietarul service-ului sa-mi inapoieze masina in orice stadiu ar fi. Acesta nu spune ca nu vrea dar ma amana de pe o saptamana pe alta invocandu-mi tot felul de motive si asta cand i-mi raspunde la telefon. Tin sa mentionez ca NU am nimic de impatit si NU am avut nici un fel de conflict cu acest individ si nu stiu cat de legal functioneaza el acolo cu acest service dar banuiesc ca nu are forme legale. In ultimul an am fost acolo de trei ori cu o masina de tractari sa incerc sa i-mi iau masina dar nici macar nu i-mi permite accesul in curte sa vad daca mai este masina mea acolo. Intr-un timp se oferea sa o cumpere el oferindu-mi sume derizorii, mai putin de cat a costat impozitul de cand este masina acolo dar am refuzat orice oferta. Masina este pe firma al carei administrator sunt si tot ce vreau este sa o recuperez dar se pare ca pe cale amiabila nu este posibil. Va multumesc pentru eventualele raspunsuri sau propuneri de colaborare.
Cel mai recent răspuns: Szekely Barna , Consultant asigurari 09:16, 22 August 2023
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna seara,
Aveți vreun document care să ateste intrarea mașinii în service. Ați achitat contravaloarea reparației? Aveți factura? Din punctul meu de vedere, este puțin ciudat că timp de 2 ani nu ați reușit să scoateți mașina din service, pe motiv că proprietarul refuză. Luați legătura cu un avocat, puteți încerca o plângere penală pentru abuz de încredere.
Succes și numai de bine!
Buna ziua. Nu am nici un act de intrare. Nu mi-a dat. Serviceul nu functioneaza cu acte legale, am aflat ulterior. Intre timp se am mai aflat ca a vandut ceva piese de pe masina altele decat cele care trebuiau schimbate, dupa ce am aflat i-am spus sa mi-o dea asa cum este si tot nu vrea. Da stiu pare ciudat dar asta este realitatea.
Ultima modificare: Vineri, 21 Aprilie 2023
gi-jane2, moderator
8 din 8 utilizatori consideră
acest răspuns util
mergeti la politie si depuneti plangere. mi se pare bizar ca ati lasat sa treaca 2 ani de cand ati dus masina.
Nu am putut sa o iau de acolo pt. ca individul descompletato.
2 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Îmi pare rău, dar mașina dvs. cred că a fost magazie de piese de schimb, poate a mai rămas doar carcasa. Individul este un bun psiholog, a înțeles din primul moment că sunteți un om "căruia îi plouă în gură". Dacă faceți plângere la poliție, s-ar putea să-i declare acesteia că pentru asta i-ați încredințat mașina, ca să o valorifice cât mai bine, că v-a dat deja bani la fiecare utilizare a vreunei componente, etc. Aveți "dovezi" că nu e așa? Că doar așa v-ați înțeles, totul pe vorbe, nu?
Vă recomand să aplicați procedura "defavorizatului" când a scăpat căciula pe gârlă: să fie de sufletul tatii!

valentinRO a scris:

Buna ziua. Nu am nici un act de intrare. Nu mi-a dat. Serviceul nu functioneaza cu acte legale, am aflat ulterior. Intre timp se am mai aflat ca a vandut ceva piese de pe masina altele decat cele care trebuiau schimbate, dupa ce am aflat i-am spus sa mi-o dea asa cum este si tot nu vrea. Da stiu pare ciudat dar asta este realitatea.

Alte discuții în legătură

Probleme service auto emildr emildr Buna ziua , Am si eu o problmena cu un service auto , mai exact : In urma cu o luna am avut un accident auto minor (eu pagubit) am primit RCA am facut ... (vezi toată discuția)
Perioada garantie minima la piese inlocuite la telefoane DumitruPop DumitruPop Acum 3 luni am schimbat la un service de telefoane autorizat (Cirma electronics) un ecran touchscreen. Desi telefonul era in garantie datorita faptului ca ... (vezi toată discuția)
In ce conditi nu se poate returna un produs nou myagh86 myagh86 Buna seara. Doresc sa cumpar o piesa noua pentru masina, am fost la mai multe magazine de piese auto, vanzatori de acolo au spus ca piesa de care am eu nevoie ... (vezi toată discuția)