avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 434 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... Probleme service auto
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

Probleme service auto

Buna ziua ,
Am si eu o problmena cu un service auto , mai exact :
In urma cu o luna am avut un accident auto minor (eu pagubit) am primit RCA am facut constatare masina a fost bagata in service si dupa 2 saptamani am luat-o "reparata" (reparatie facuta pe RCA-ul vinovatului nu in regie proprie)
Am avut avarii :tragar , bieleta directie , cap de bara , portfuzeta , aripa st, bara fata , far st , bandou bara st, capota indoita si alte maruntisuri
La o zi dupa ce am luat-o am constat nereguli de functionare al AC-ului (cand pornesc electroventilatoarele trepideaza toata masina ) , radiator AC lovit (nu curge dar este lovit) , masina troncane pe dreapta (fiind lovita pe stanga ) + ca atunci cand m-am uitat ca sa vad de ce trepideaza masina am obervat ca o piesa care a fost schimbata este second hand (tragar) , si cateva din piesele trecute pe devizul de reperatie nu au fost schimbate ( portfuzeta, claxon , suport lagar motor)
Am revenit la service a doua zi unde mi-au spus ca nici un defect nu este de la ei dar pana la urma au fost de acord ca sa imi schimbe electroventilatorul , lucru care nici astazi (o sapt de cand am revenit la service ) nu s-a intamplat Am sunat la ei si au zis ca sa mai astept cateva zile pana vine comanda
Mie imi miroase a teapa si bataie de joc si am impresia ca ma duc cu zaharelul dar va intreb pe dvs ce pot face
ca acte nu am decat o copie a devizului de reparatie
se poate face ceva ? pot face sesizare la anpc ? sa ma duc la asiguratorul RCA si sa relatez cele de mai sus ? pot lua si dansii o pozitie avand in vedere ca au platit sau urmeaza sa plateasca piese SH si piese care nu exista la pret de piese noi originale ?
Va multumesc anticipat


Cel mai recent răspuns: emildr , utilizator 22:43, 20 Septembrie 2013
Cel mai bine ar fi sa luati legatura cu OPC. Asiguratorii incurajeaza folosirea de piese SH, asa ca s-ar putea sa nu va ajute.
Asiguratorul incurajeaza schimbul piesei cu piese sh, insa nu agreeaza deloc sa deconteze pret de originala, pt piesa sh.
Puteti sa va plangeti la OPC, RAR, asigurator, va putreti plange si politiei pt inselaciune.
Problema e ca trebuie sa puteti dovedi. Adica sa fiti in posesia facturii/ deviz .
Ultima modificare: Vineri, 20 Septembrie 2013
gi-jane2, moderator
Momentan nu am decat devizul . Am sa trec luni pe la ei sa vad poate obtin si facturile . Am de gand sa ma adresez tuturor celor care pot lua o pozitie . Multumesc frumos .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Despagubire societate asigurari g_leabu g_leabu buna seara... numele meu e george si am nevoie de o indrumare la urmatoarea problema : saptamana trecuta tatal meu aflandu-se oprit la o trecere de pietoni a ... (vezi toată discuția)
Drepturi pagubit in raport cu firma de asigurari marcus_tm marcus_tm Am fost victima unui accident (lovitura in roata dreapta fata-bieleta rupta, aripa, bara,geanta, ), ne-am inteles pe cale amiabila(amandoi fiind la ASTRA) dupa ... (vezi toată discuția)
Paguba accident auto si inlocuire cu aftermarket a pieselor anticoade anticoade Buna ziua. Cer si eu parea unui expert sau a unei persoane care a mai trecut prin ceea ce am trecut si eu. In urma cu un an in timp ce conduceam masina si am ... (vezi toată discuția)