avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 675 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Se poate recuza o judecatoare dupa ce s-a pronuntat? A ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Se poate recuza o judecatoare dupa ce s-a pronuntat? A doua zi ...

Se poate recuza o judecatoare dupa ce s-a pronuntat? A doua zi dupa ce a facut mizeria in sala, s-a si grabit sa favorizeze pe nedrept partea adversa.
Cel mai recent răspuns: Avocat Claudia Cozma , Avocat 10:23, 19 Aprilie 2023
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Bună ziua,

Cererea de recuzare trebuie formulată de îndată ce partea a cunoscut motivul de incompatibilitate a judecătorului. Redau mai jos conținutul dispozițiilor art. 44 din Codul de procedură civilă:

Articolul 44
Recuzarea
(1) Judecătorul aflat într-o situație de incompatibilitate poate fi recuzat de oricare dintre părți înainte de începerea oricărei dezbateri.
(2) Când motivele de incompatibilitate s-au ivit ori au fost cunoscute de parte doar după începerea dezbaterilor, aceasta trebuie să solicite recuzarea de îndată ce acestea îi sunt cunoscute.


După pronunțare, aveți la dispoziție căile de atac prevăzute de lege.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cerere de recuzare ContSters366322 ContSters366322 In cate exemplare se depune cererea de recuzre? Temei legal? (vezi toată discuția)
Motiv recuzare judecator leorot leorot Buna ziua, Este pe rol un proces in care eu am depus marturie. Marturia mea a fost inregistrata audio. Judecatorul repeta catre grefiera spusele mele, iar ... (vezi toată discuția)
Recuzare judecător alex68 alex68 Vă adresez rugămintea să-mi spuneţi în ce fază a procesului pot recuza un judecător. Este vorba despre judecarea pe fond a cauzei şi, în esenţă, ... (vezi toată discuția)