avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 933 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Buna ziua.Am și eu nevoie de câteva ...
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Buna ziua.Am și eu nevoie de câteva informații.Sotul ,dependent ...

Buna ziua.Am și eu nevoie de câteva informații.Sotul ,dependent de jocuri de noroc vrea să vindem casa pentru a și achita datoriile(luată prin credit ipotecar)...12.000 Euro credit luat pe firma.Daca eu nu vreau asta,poate banca la care e creditul pe firma ,in cazul in care nu are de unde sa și plătească datoriile sa mă execute silit ,având în vedere că,casa e luată prin credit ipotecar?Multumesc
Cel mai recent răspuns: dora881988 , utilizator 15:04, 20 Aprilie 2023
doar daca se atrage raspunderea patrimoniala a persoanei fizice, doar atunci se poate indrepta catre imobil, numai ca trebuie sa ceara partajul intre soti si in plus, prima care se indestuleaza va fi banca cu creditul. Asta teoretic, practic, banca nu are interes sa desgasoare asa ceva ca sa iasa in paguba. Daca o face si se va ajunge la asta, puteti formula contesttaie la executare.
Pe scurt, nu va vindeti casa, sa merga la munca sa plateasca si la terapie sa scape de necazul cu jocurile.
Ati putea lua in calcul si divortul, sa cereti partajul si preluarea creditului
Ultima modificare: Joi, 20 Aprilie 2023
gi-jane2, moderator
Mulțumesc mult!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

In noiembrie am divortat, atunci fosta a zis ca nu trebuie ... Walter2022 Walter2022 Buna.In noiembrie am divortat atuci fosta o zis ca nu trebuie nimic din apartament numai cateva lucruri ex aragax mobila erc..acuma zice ca vrea si din ... (vezi toată discuția)
Divort , partaj apartament cumpărat cu credit 1gabry 1gabry Daca eu am luat in credit de la banca cu sotia garant in timpul casniciei si am cumparat un apartament pe numele amundorora si nu a trecut decat un an de la ... (vezi toată discuția)
Executare silita rodland rodland Buna seara, In 2012, am semnat impreuna cu sotia, un contract de fidejusiune pentru garantarea unui credit de 150 000 RON la banca X. acest credit a fost ... (vezi toată discuția)