avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 680 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Buna ziua! va rog sa ma ajutati sa inteleg si eu ce a ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Buna ziua! va rog sa ma ajutati sa inteleg si eu ce a vrut sa ...

Buna ziua! va rog sa ma ajutati sa inteleg si eu ce a vrut sa spuna instanta in formularea de mai jos: "Admite excepţia inadmisibilităţii invocată din oficiu. Respinge cererea formulată de reclamanta X în contradictoriu cu pârâtul Y ca inadmisibilă. Cu recurs în 15 zile de la comunicare. Cererea se va depune la Tribunal, secţia CAF. Pronunţată prin punerea soluţiei la dispoziţia părţilor prin intermediul grefei instanţei, azi 24.04.2023."
Obiectul acestui dosar este: "anulare act administrativ anularea acord acces la sistemul de distribuţie a reţelei gaze naturale emis de Distrigaz Sud Reţele - Declinat". Acest dosar este unul disjuns din alt dosar care in prezent se afla pe rolul Judecatoriei. Instanta de la Judecatorie a emis hotarare de disjungere a unei parti din dosar catre Tribunal Sectia CAF. Mentionez ca tribunalul mi-a trimis citatie in care mi s-a solicitat sa introduc in cauza Distrigaz insa nu mi-au cerut sa platesc si o taxa de timbru pentru acest tip de actiune. Credeti ca acesta poate fi motivul exceptiei de inadmisibilitate ridicata de instanta CAF? Si mai am o intrebare, cum se calculeaza termenul de recurs in aceasta situatie? 15 zile de la data de 24.04 (pentru ca azi a fost sedinta) sau 15 zile de la data cand, probabil, imi va fi comunicata prin posta? in acest dosar eu am deja admisa o cerere de comunicare electronica insa pana in prezent hotararea respectiva nu a fost urcata in dosarul electronic.

Multumesc tare mult!
Cel mai recent răspuns: Lumyna , utilizator 14:29, 27 Aprilie 2023
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Cu toții trecem inevitabil prin unele momente mai stresante sau tensionate de-a lungul vieții, însă nu e bine să proiectăm aceste tensiuni asupra unor persoane pe care în fond nu le cunoaștem. Vă înțeleg nerăbdarea, dar sunt convinsă că intenția colegului meu nu a fost nicio clipă de a vă lua la mișto, ci doar s-a exprimat în același mod în care v-ați exprimat și dumneavoastră când ați spus că nu aveți stare. Poate pe fondul emoțiilor uneori citim mesajele pe un ton negativ, când în realitate interlocutorul nostru are o voce blândă.

Sper că nu veți lua în nume de rău cele de mai sus.

Toate cele bune.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu v am certat absolut de loc, am zis ca.indiferent de neliniștea dvs dosarul va dura la fel de mult.Ce v a spus un grefier are relevanta 0,nu un grefier urgenteaza redactarea unei hotărâri de către un judecător ,redactare care doar teoretic se face în 30 de zile, în practica durând mult mai mult.
Ultima modificare: Miercuri, 26 Aprilie 2023
Manuela Rășină, administrator
Buna ziua! Astazi, 27.04 am primit in dosarul electronic motivarea unei hotarari pronuntata in sedinta din 24.04. Va redau motivul pentru care instanta a ridicat din oficiu exceptia de inadmisibilitate.
"Instanţa a citat părţile cu menţiunea de a exprima un punct de vedere cu privire la
introducerea în cauză a Distrigaz Sud Reţele, niciuna din părţi neexprimând un acord cu
privire la acest aspect.
Potrivit art. 78 alin. 2 Cod procedură civilă „În materie contencioasă, când
raportul juridic dedus judecăţii o impune, judecătorul va pune în discuţia părţilor
necesitatea introducerii în cauză a altor persoane. Dacă niciuna dintre părţi nu solicită
introducerea în cauză a terţului, iar judecătorul apreciază că pricina nu poate fi soluţionată
fără participarea terţului, va respinge cererea, fără a se pronunţa pe fond.”

Asta e motivul pentru care acum fac acum recurs si da, eu am gresit!

Intrebare: cum fac aceasta cerere de introducere in cauza a lui Distrigaz, acum in recurs? mai e nevoie sa reiau toate explicatiile anterioare din dosarul disjuns catre Tribunal Sectia CAF?

Multumesc tare mult!

Avocat Claudia Cozma a scris:

Unul dintre motivele inadmisibilității ar putea fi neurmarea procedurii prealabile din contencios administrativ.



Ultima modificare: Vineri, 28 Aprilie 2023
Manuela Rășină, administrator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cerere de completare sentinta civila nitmar nitmar intr-o actiune am formulat o contestatie la un act administrativ fiscal si o obligatie de a face, respectiv sa fie obligata Adm financiara sa faca modificari ... (vezi toată discuția)
Instanta de judecata nu a cercetat fondul cauzei icabulancea icabulancea Am deschis un proces intrucit persoana autorizata care a intocmit documentatia cadastrala a modificat limita de proprietate (am formulat Plingere impotriva ... (vezi toată discuția)
Casare pentru motive de ordine publica CABINET INDIVIDUAL DE INSOLVENÞÃ SÃVOIU IULIAN CABINET INDIVIDUAL DE INSOLVENÞÃ SÃVOIU IULIAN Buna ziua! As dori sa va supun atentie o speta cei drept un pic cam dificila din punctul meu de vedere si va rog daca se poate o parere. Am avut un dosar pe ... (vezi toată discuția)