avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 218 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Cerere adeverință de muncă certificată la notar?!
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Cerere adeverință de muncă certificată la notar?!

Cerere adeverință de muncă certificată la notar?!
Întrucât nu mai găsesc cartea de muncă am solicitat angajatorilor la care am lucrat adeverințele doveditoare, documentație completă pentru prezentarea la Casa de Pensii.
De la doi angajatori am primit întreaga documentație. Cel de-al treilea, de fapt reprezentantul unei firme dizolvate, după 3 săptămâni de tergiversări mi-a comunicat că firma a luat foc în 2001 și a ars și toată arhiva, deci, nu are cum să îmi elibereze adeverințele solicitate.
Când l-am contactat inițial mi-a spus că îl va contacta pe domnul care deține arhiva, dar ulterior a schimbat zicând că nu există arhiva de dinainte de 2001 și că nu are ce număr să îmi dea, nemaiexistănd niciun document din perioada precedentă anului 2001.
Am solicitat să îmi scrie aceste lucruri într-un mail, că să mă pot adresa instanței pentru reconstituirea vechimii.
Mi-a cerut să trimit o cerere prin e-mail.
A confirmat primirea apoi a spus să trimit cererea oficială, datată și semnată, certificată de către un notar public sau să mă prezint la sediul firmei la București ca să pot dovedi că persoana care solicită asemenea documente și date sunt chiar eu.
Am cerut numărul de lege care prevede așa ceva și nu mi s-a dat, tipul răspunzându-mi arogant de fiecare dată și...invitându-mă să mă adresez avocaților să mă lămurească.
Mă adresez dumneavoastră rugându-vă:
- să îmi spuneți dacă există o as3menea lege care să reglementeze că cererea de eliberare adeverințe de muncă trebuie certificată de notarul public.
- să îmi spuneți cui să mă adresez, unde și ce demersuri să fac pentru a obține acele adeverințe.
Menționez că firma respectivă, este/era un Duty Free cu o sumedenie de puncte de lucru în zonele de vamă, "zona liberă" a fost dizolvată,, dezorganizată/reorganizată și așa mai departe, Sediul firmei era /este în București, eu am lucrat în unul din punctele de pe frontiera sudică, timp de un an.
Vă rog, sfătuiți-mă cum să procedez legal să obțin aceste adeverințe.
Cui să raportez această atitudine, după părerea mea abuzivă și arogantă, a reprezentantului firmei.
Vă mulțumesc!
Ultima modificare: Marți, 25 Aprilie 2023
Alcor_Gea, utilizator

Alte discuții în legătură

Refuzul autoritatilor competente de a-mi elibera adeverinta de vechime in munca. in perioada 1995 -1997 am fost incadrat in munca la s.c. edf ... inustroe inustroe In perioada 1995 -1997 am fost incadrat in munca la S.C. EDF Asro S.R.L. in incinta Aeroportului Otopeni, cu asociati EDF, Compania TAROM si Aeroportul ... (vezi toată discuția)
Adeverinta de venituri necesara pentru acordarea indemnizatiei pentru ccc, angajator dizolvat radoosh radoosh Buna ziua si La Multi Ani pt 2012! Sunt fericitul tatic al unei fetite nascute pe 14.12.2011 si acum alerg pentru dosarul de indemnizatie de crestere copil pt. ... (vezi toată discuția)
Adeverinte grupa si sporuri gina2010 gina2010 Buna dimineata, cum poate un salariat sa obtina adeverintele aferente perioadelor in care s-a incadrat in grupa II , pana in aprilie 2001, daca societatile ... (vezi toată discuția)