avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 590 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Buna ziua, am și o întrebare. Se poate face contract ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Buna ziua, am și o întrebare. Se poate face contract de vânzare ...

Buna ziua, am și o întrebare.Se poate face contract de vânzare cumpărare cu clauza de întreținere plus o sumă de bani și dacă da ,daca cumva se reziliază contractul cel care a dat acea suma de bani va trebui să primească banii înapoi plus bani pentru întreținerea celor în cauză în aceea perioada,nu?
Cel mai recent răspuns: CosminGheorghescu , utilizator 22:37, 26 Aprilie 2023
in contracte se pot introduce o multime de clauze, in functie de cum sunt ele acceptate de parti. clauza de reziliere este una din ele. ea descrie ce se intampla atunci cand un contract se reziliaza. nu exista clauze standard
Nu.
Se face contract de vânzare, unde se achita un preț.
Sau, se face contract de întreținere, unde se prestează îngrijire, în schimbul unui bun.
Sau se achita si o suma de bani si se presteaza si intretinere. In caz de rezolutiune, banii se dau inapoi, nu si c/val prestatiilor..
Dati si dvs detalii concrete, cine sunteti in speta si ce doriti sa faceti.
Sau nu deloc.
Pentru ca nu se mai face asa ceva.
De ce? Pentru ca se pune problema calificării contractului, a voinței reale a părților.
De fapt, niciodată nu a fost o idee buna.
Avem un contract cu executare dintr-o data, amestecat cu un contract aleatoriu. Avem plata unei sume de bani amestecata cu obligația de întreținere. 2 prestații diferite.
Contractul de întreținere se poate rezilia pentru neîndeplinirea obligației de întreținere. Vânzarea pentru care motiv?
Ultima modificare: Miercuri, 26 Aprilie 2023
raluk0207, utilizator
Un verișor vrea să facă un astfel de contract cu clauza de întreținere plus sa dea și o sumă de bani cu bunicii mei, banii vrea că sa ii dea lor pentru că apoi sa fie dați tatălui meu că fiind partea lui din drept iar el vrea să aibă siguranță că în caz că cei bătrâni reziliază contractul sa fie nevoiți să îi restituie suma de bani înapoi, cam asta e singura soluție la care ne-am gandit, iar bunicii sunt de acord cu treabă asta. Ce părere aveți,este in regulă și se poate face treabă asta?

gi-jane2 a scris:

Sau se achita si o suma de bani si se presteaza si intretinere. In caz de rezolutiune, banii se dau inapoi, nu si c/val prestatiilor..
Dati si dvs detalii concrete, cine sunteti in speta si ce doriti sa faceti.

Alte discuții în legătură

Ce sanse am ? bad_sonia bad_sonia In urma cu 2 ani am cumparat un apartament cu clauza de intretinere. Anul acesta din cauza unor neintelegeri am ajuns sa desfacem acest contract cu mare ... (vezi toată discuția)
Leasing sau vanzare-cumparare? Borza Borza Buna, va rog sa ma ajutati cu un sfat la o speta. S-a incheiat un contract de vanzare-cumparare avand ca obiect un cap tractor. Se achita o perioada de un an ... (vezi toată discuția)