avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 548 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Buna ziua, Am un vecin cu care ma invecinez pe ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Buna ziua, Am un vecin cu care ma invecinez pe aproximativ 50 ...

Buna ziua,
Am un vecin cu care ma invecinez pe aproximativ 50 metri, care a construit 7 case de-alungul celor 50 de metri. NU respecta retragerea balcoanelor si ferestrelor de la etaj in sensul ca au in jur de 1.75 m fata de limita de proprietate. Mentionez ca atat balcoanele cat si ferestrele sunt paralele cu limita de proprietate. Am sesizat primaria, inttrebandu-i daca s-a respectat legislatia atunci cand s-a dat autorizatie si mi s-a comunicat ca da. Am cerut o copie dupa autorizatia de construire si mi s-a spus ca ei trebuie doar sa publice numerele de autorizatie si numele pe care sunt intocmite, nu si continutul. Ce as putrea face in acest sens? Ar trebui sa trimit o sesizare la inspectoratul de stat in constructii, sau ar trebui sa angajez un avocat? Care sunt sansele sa castig? Vorbim de Primaria Sectorului 3
Cel mai recent răspuns: eugen197310 , utilizator 12:47, 27 Aprilie 2023
Puteti soliicta relatii la serviciul urbanism din primaria care a emis autorizatia de constructie constructii vecin -serviciu care detine intreg dosarul
Pai, chiar ei nu au vrut sa imi raspunda; le-am cerut copii dupa autorizatia de construire, si am primit urmatorul raspuns:
"Sesizarea cu numărul 56621 / 01.03.2023 a fost închisa având rezoluția: Favorabil - Ca răspuns la solicitările Dvs privitor la emiterea AC nr. 124 din 02.03.2021 și AC nr. 360 din 27.07.2021, vă comunicăm următoarele: Legea nr. 544/2001 nu instituie în sarcina autorităților publice obligația de sistematizare a informației deținute într-o anumită formă expres dorită, ci doar pe aceea de furnizare a informației disponibilă la nivelul său. Actul normativ incident în speță consacră doar dreptul cetățenilor la informare nu și pe cel de a obține informația intr-o anumită formă. Raportat la prevederile legale enunțate rezultă faptul că Legea nr. 50/1991, republicată, cu modificările și completările ulterioare consacră indubitabil caracterul de informație de interes public al certificatelor de urbanism și al autorizațiilor de construire. Conform art. 7 alin. 21 din același act normativ, autorizația de construire și anexele acesteia au caracter public și se pun la dispoziția publicului spre informare pe pagina proprie de internet a autorității administrației publice emitente sau prin afișare la sediul acesteia, după caz. Mai mult, pe lângă caracterul eminamente public al autorizației de construire/desființare consacrat de art. 7 alin. 23 din Legea nr. 50/1991, republicată, cu modificările și completările ulterioare, se pun la dispoziția publicului, pe pagina proprie de internet a autorității administrației publice competente, emitentă sau prin afișare la sediul acesteia listele la zi a actelor de autoritate emise, în vederea solicitării și obținerii, după caz a informațiilor prevăzute la articolul de lege amintit anterior. Orice comunicare a unor astfel de documente, altfel decât prevede norma specială, poate fi interpretată şi poate cauza atingerea restricțiilor privind interesele comerciale ale operatorilor economici implicați în procedură, proprietatea intelectuală, protejarea interesului public şi privat, garantarea şi protejarea dr epturilor fundamentale ale persoanelor fizice cu privire la dreptul la viaţă intimă, familială şi privată, întrucât aducerea la cunoştința terților a acestor informații contravine prevederilor legale în materie"

Unde trebuie sa cer copii dupa aceste acte? La ISC?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua, va rog sa imi spuneti daca primaria are obligatia ... Adelaina Adelaina Buna ziua, Va rog sa imi spuneti daca primaria are obligatia de a-mi furniza, la cerere, copie dupa autorizatia de constructie si anexele unei constructii ... (vezi toată discuția)
Autorizatiile de constructie emise de primarii au caracter secret? ynna 55 ynna 55 Are cineva cunostinta despre un ordin al ministrului lucrarilor publice ca autorizatiile de constructie emise de primarie ar fi secrete??? (vezi toată discuția)
Autorizatie de constructie giagi giagi Buna ziua! Va rog sa ma lamuriti ce anume trebuie sa fac. In septembrie expira autorizatia de constructie(a mai fost prelungita o data). Tin sa mentionez : ... (vezi toată discuția)