avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1207 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Expertiză medicală in arest
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Expertiză medicală in arest

Bună ziua
In cazul unei persoane aflate în arest preventiv, cine poate cere expertiză medicală?Doar persoana în cauză sau și vreuna dintre rude?
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
In arest preventiv, persoana este in custodia politiei, deci in derularea cercetarii penale. Expertiza medicala se poate cere cu acceptul politiei/ de catre politie sau de catre procuror. Avocatul p[ersoanei arestate poate cere, motivat, expertiza medicala.
Persoana in cauză are avocat din oficiu.
În momentul în care a fost prins la furat, a fost imobilizat de către paznic.La sosirea poliției,unul dintre polițiști l-a bătut.Are capul spart, îl doare umărul și are mâna umflată. Îl doare tare în piept și nu poate mânca.
Medicul de la arest l-a vizitat și i-a zis că stă bine.Pentru mâna umflată i-a dat o cremă și atât.Bataie de joc!
Dacă are ceva rupt??!Dacă are leziuni interne?
Avocatul din oficiu ne-a spus ca el u poate face cerere pentru expertiză medicală.
P.S. Împotriva polițistului a fost făcută plângere.

POPA GHEORGHE a scris:

In arest preventiv, persoana este in custodia politiei, deci in derularea cercetarii penale. Expertiza medicala se poate cere cu acceptul politiei/ de catre politie sau de catre procuror. Avocatul p[ersoanei arestate poate cere, motivat, expertiza medicala.

Ultima modificare: Vineri, 28 Aprilie 2023
Lala-lula, utilizator
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Expertiza o poate cere inculpatul sau avocatul lui.
Nu rudele inculpatului.
Rudele pot angaja avocat și numai pentru redactarea cererii fără sa îl reprezinte în tot procesului sau in faza UP costurile fiind mult mai reduse în acest caz.

București 2023
Ultima modificare: Vineri, 28 Aprilie 2023
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Avocat din arest? zaza4 zaza4 Ok , nu am pe nimeni ... nici o ruda apropriata. Sa zicem ca sunt acuzat de un viol (fals sau nu) si ajung in arest. Cum pot sa-mi platesc avocatul? Sau ... (vezi toată discuția)
Politist victima ultraj pensionat invaliditate irimia_mihai irimia_mihai fost politist am fost victima infractiunii de ultraj in anul 2010,luna august iar dupa mai multe internari am fost pensionat invaliditate in 30.11.2011.Cauza ... (vezi toată discuția)
Declaratie in limba araba la politie, traducere eronata leona777 leona777 ce se poate face daca intr-o cauza penala inculpatul a dat la Politie o declaratie in limba araba iar traducatorul a tradus total altceva si practic l-a ... (vezi toată discuția)