Buna dimineata, va contactez in legatura cu o situatie extrem de delicata. Nepotica mea in varsta de 12 ani a scris o scris o scrisoare prin care descrie situatia de acasa (mama cu probleme psihice care o agreseaza verbal, uneori o bate etc), aceasta scrisoare ajungand in cele din urma la directiunea scolii, care a sesizat protectia copilului. Avand in vedere acest lucru, ne asteptam cat de curand la o vizita din partea autoritatilor. Ideea este in felul urmator: eu (matusa fetitei) si sotul meu, suntem dispusi sa ne asumam rolul de tutori legali ai fetitei. Doar ca, noi stam la garsoniera ( care nu ne este proprietate pesoanala), si doar sotul munceste cu forme legale (ca si venituri pot spune ca avem peste 7000 de lei /luna). Fetita locuieste actualmente cu mama mea (bunica ei), si mama ei, in apartamentul propietate personala a mamei mele (3 camere ) unde fetita are camera ei proprie. Noi ne dorim ca fetita sa ramana in mediul ei familial, nu sa fie institutionalizata (pt ca nu rezolvam nimic ca pleaca fetita de acasa, dar ramane mama ei care creeza probleme si este agresiva inclusiv cu mama mea). Deci dorim sa stim urmatoarele:
1. Daca exista vreun impediment ca eu si sotul meu sa ne asumam calitatea de tutori legali (avand in vedere ca noi stam la garsoniera).
2. Daca (odata plecata mama fetiteti, vom incerca sa o internam intr-o institutie unde sa inceapa un tratament psihiatric ) poate ramane fetita sa locuiasca cu bunica ei (unde are spatiul necesar), si eu si sotul sa ne ocupam de tot ceea ce inseamna bunastarea minorului.
Precizez faptul ca unde locuieste acum fetita este peste drum de scoala generala pe care o frecventeaza.
Va multumesc anticipat si va doresc o zi placuta.
Cu respect!
Dapix
Utilizator 2din 2 utilizatori consideră acest răspuns util
Luați legătura cu asistenții sociali de la DGASPC să vedeți ce vă zic.
Tot ce doriți dvs este posibil legal, dar prin decizie a instanței de judecată.
Nu are relevanță că aveți doar garsonieră, și dacă e proprietate sau nu.
Bunã seara
bm11071981
doresc o informaţie dacă se poate să-mi raspundeţi .
Întrebarea mea este : Dacă cer custodia copilului în varstă de 4 ani care este fetiţă ce ... (vezi toată discuția)