avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 637 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Buna seara Am un prieten care in 2018 ii sa făcut un ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Buna seara Am un prieten care in 2018 ii sa făcut un dosar pentru ...

Buna seara
Am un prieten care in 2018 ii sa făcut un dosar pentru conducere fără permis auto, din 2018 pana in data de 20.04.2023 nu a fost chemat la audieri sau citat in vreun fel.
Pe data de 21 a primit citație ca este DIRECT INCULPAT.
Va intreb se poate discuta de prescrierea faptelor ținându-se cont ca au trecut 6 ani?
Este corect faptul ca a primit direct calitate de inculpat ?

Mulțumesc
Sa își angajeze avocat.
Este posibil sa fie aproape prescripția răspunderii penale.
Avocatul va analiza la dosar și chestiunile procedurale urmând a face apărarea concreta.

București 2023
Ultima modificare: Vineri, 28 Aprilie 2023
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
Am înțeles .. dar este normal sa fie citat dupa 6 ani (sper ca nu greșesc dar 2018-2023 = 6 ani) si sa aibă direct calitate de inculpat ?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dosar de conducere sub influența alcoolului și fără permis auto prescris Sstefanias Sstefanias Buna ziua , am nevoie de consultanta privind un dosar de conducere sub influența alcoolului și fără permis auto in 11 noiembrie 2018 , acum s-au împlinit ... (vezi toată discuția)
Prescriptia in noul cod untarucorneliu untarucorneliu buna ziua,sunt inculpat intr-un dosar de inselaciune art.215 alin.1,2,3,5 c.p. fapta a avut loc in anul 2007octombrie.am fost arestat preventiv 29zile plus o ... (vezi toată discuția)
in cat timp o datorie poate fi prescrisa? nelutza nelutza Buna ziua In cat timp o datorie poate fi prescrisa? In anul 2015 am facut un credit de nevoi personale la BT in valoare de 16.000 de lei . Dupa 6 luni nu am ... (vezi toată discuția)