avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 213 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... am înțeles că există o lege pentru recuperarea ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

am înțeles că există o lege pentru recuperarea nemotivatelor

Important am înțeles că există o legea m ar interesa sa știu exact ce lege art
Chiar daca lipsești de la munca ne anunțat ai la dispoziție 10 zile sa recuperezi orele pierdute pe mn m au trecute nemotivat nu mi sa dat posibilitatea asta și mai m ar interesa daca exista o lege în care îi obligă să plătească salariul la fel pentru aceași funcție trecută în contract nu salarii diferite adjca aceași munca acely salariu va mulțumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 08:11, 1 Mai 2023
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
1. Codul Muncii
Art. 152^2 (În vigoare de la 22 octombrie 2022)
(1) Salariatul are dreptul de a absenta de la locul de muncă în situaţii neprevăzute, determinate de o situaţie de urgenţă familială cauzată de boală sau de accident, care fac indispensabilă prezenţa imediată a salariatului, în condiţiile informării prealabile a angajatorului şi cu recuperarea perioadei absentate până la acoperirea integrală a duratei normale a programului de lucru a salariatului.
(2) Absentarea de la locul de muncă prevăzută la alin. (1) nu poate avea o durată mai mare de 10 zile lucrătoare într-un an calendaristic.
(3) Angajatorul şi salariatul stabilesc de comun acord modalitatea de recuperare a perioadei de absenţă, precizată la alin. (1), în limita numărului de zile prevăzute la alin. (2).

2. Salariul individual se stabileste prin negocieri individuale intre angajator si salariat.

La stabilirea şi la acordarea salariului este interzisă orice discriminare pe criterii de sex, orientare sexuală, caracteristici genetice, vârstă, apartenenţă naţională, rasă, culoare, etnie, religie, opţiune politică, origine socială, handicap, situaţie sau responsabilitate familială, apartenenţă ori activitate sindicală.
Ultima modificare: Luni, 1 Mai 2023
Cornel Vasile, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Angajatii pot lipsi de la serviciu 10 zile pe an, pentru situatii ... cataleya23 cataleya23 Angajatii pot lipsi de la serviciu 10 zile pe an, pentru situatii neprevazute? (vezi toată discuția)
Conform legii, un salariat are dreptul sa lipseasca o zi nemotivat? ... anym anym Conform legii, un salariat are dreptul sa lipseasca o zi nemotivat? Buna ziua! Sunt un angajat vechi intr-o companie, care pana de curand isi \"respecta ... (vezi toată discuția)
Salariul de incadrare Gentleman 79 Gentleman 79 Buna seara, am o nelămurire în legătură cu salariul de încadrare la firma care lucrez suntem 8 șefi de secție și salariul mărit il au doar 6 din noi. ... (vezi toată discuția)