avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 656 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Ce trebuie sa fac si unde trebuie mers daca sotul vrea ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Ce trebuie sa fac si unde trebuie mers daca sotul vrea sa ma ...

Ce trebuie sa fac si unde trebuie mers daca sotul vrea sa ma adauge in titlul de proprietate al apartamentului?
E nevoie de avocat/notar , sau se poate face personal?
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 20:01, 2 Mai 2023
Ce fel de procura ati facut? Daca sotul a imputernicit pe cineva din Romania sa cumpere un imobil si la momentul ala, era casatorit cu dvs, bunul este comun si nu aveti ce act sa mai faceti

raluk0207 a scris:

Ce fel de procura ati facut? Daca sotul a imputernicit pe cineva din Romania sa cumpere un imobil si la momentul ala, era casatorit cu dvs, bunul este comun si nu aveti ce act sa mai faceti

Sotul a imputernicit pe mamá lui in momentul respectiv,noi nu eram casatoriti inca( casatoria urmand in acelasi an cu cateva luni mai tarziu) , in documentul de cumparare vanzare apare doar sotul si cu identificativul de necasatorit pt ca asa era la momentul respectiv.
Ultima modificare: Marți, 2 Mai 2023
mariasab, utilizator
Atunci nu a fost nicio "neglijenta". Daca nu erati casatoriti si a facut numai el procura, era evident ca bunul ce va fi cumparat va fi doar al lui.
La momentul de fata, sotul va poate dona cota de 1/2 din imobil sau puteti incheia o conventie matrimoniala de comunitate conventionala, prin care, sa transformati bunul din propriu, in comun.
Adresati-va unui birou notarial
Neglijenta ziceam pt ca nu am facut la vremea aceea o imputernicire(sau doua separat din partea amandurora ),banuiesc ca se putea si necasatoriti fiind .
Deci exista doua posibilitati: prin donare sau prin transformarea bunului propriu in comun?
Oricum va multumesc pt raspuns, ati fost de f mare ajutor si voi urma sfatul dv de a merge la notar .
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
va sfgatuiesc sa nu va doneze, ci sa schimbati regimul matrimonial si prin conventie sa includeti bunul in comunitate.
daca va doneaza, se poate suci si pe perioada casatoriei, sa revoce donatia si in caz ca decedeaza, mama poate ataca actul de donatie daca nu aveti copii.

Alte discuții în legătură

Acte apartament sot si sotie ContSters212553 ContSters212553 Tatal meu a cumparat un apartament la care a participat si sotia cu 20% din valoarea apartamentului, desii in acte e trecut doar tatal meu,La anu vreau ca ... (vezi toată discuția)
Buna ziua! am o intrebare. mama mea a vandut casa parintilor ... daria_ramona2006 daria_ramona2006 Buna ziua! Am o intrebare. Mama mea a vandut casa parintilor ei si vrea sa imi dea mie banii pentru a cumpara un apartament. Eu sunt casatorita si as vrea sa ... (vezi toată discuția)
Cum poate un imobil sa nu faca obiectul partajului in caz de divort? Ema_cumparator Ema_cumparator Buna ziua, Sunt casatorita de 11 ani si am impreuna cu sotul meu, doi copii minori. Pana acum noi am locuit si in strainatate o perioada si nu ne-am ... (vezi toată discuția)