avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 529 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Buna ziua. Am un loc de munca la 8 ore , unul cu 2 ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Buna ziua. Am un loc de munca la 8 ore , unul cu 2 ore, momentan ...

Buna ziua.
Am un loc de munca la 8 ore , unul cu 2 ore, momentan sunt in concediu de risc maternal.
Am si un PFA cu care nu mai prestez servicii, il am de cateva luni si as dori sa il suspend sau sa il radiez, nu am facut contract cu CNAS pentru concedii medicale pentru PFA, doresc sa inchei activitatea.
Am PFA din noiembrie, luna nasterii este iulie, daca il suspend acum in luna mai, se vor lua in calcul veniturile din PFA din noiembrie pana in mai la calculul indemnizatiei sau trb sa il tin deschis si sa il suspend deodata cu CIM?
Avand doua locuri de munca si PFA, cum se calculeaza indemnizatia? Trebuie adeverinta de la ambele locuri separat cu veniturile pe ultimele 12 luni si de la PFA ce as avea nevoie?
Contabila a spus ca nu pot sa suspend inainte PFA, ci doar deodata cu contractele de munca, insa alte persoane care au fost in concediu crestere copil au spus ca li s-au luat in calcul veniturile chiar daca au suspendat mai repede.
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 05:25, 5 Mai 2023
se vor lua in calcul veniturile din PFA din noiembrie pana in mai la calculul indemnizatiei.

Trebuie adeverinta de la ambele locuri separat cu veniturile pe ultimele 12 luni, iar pentru PFA, dovada privind veniturile realizate în anii fiscali anteriori celui în care s-a născut copilul, corespunzători perioadei prevăzute la art. 2 alin. (1) din OUG 111/2010, sau, după caz, dovada privind veniturile realizate, eliberată de angajator/plătitorul de venit sau de organele fiscale competente, ori declarația fiscală, prevăzută de lege.
Am venit doar din ianuarie anul acesta pe PFA, nu am avut incasari in luna noiembrie si decembrie, am depus acea declaratie estimativa la deschidere si banuiesc ca trebuie si la suspendare.
Se vor lua in cacul veniturile din ianuarie anul acesta pe PFA

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Indemnizatie crestere copil profesii libere SCElena SCElena Buna ziua! Am nascut in data de 12 ian 2015. Anterior, lunar, am obtinut venituri salariale minim 12 luni. Incepand cu 2 dec 2014 am beneficiat de concediu ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie concediu crestere copil venituri din salariu si pfa emma13_tudorache emma13_tudorache Salut, Tocmai am aflat ca sunt insarcinata si o sa nasc in jur de 06 octombrie 2017. Eu momentan sunt angajata cu un salariu net de 4000RON, respectiv ... (vezi toată discuția)
Activitate pfa in perioada de concediu prenatal si calcul indemnizatie ccc AdnanaI AdnanaI Buna seara, desi am citit toate postarile gasite pe forumul dvs. cu privire la acest subiect tot mai am cateva nelamuriri si sper sa ma puteti ajuta in ... (vezi toată discuția)