avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 410 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Buna seara! Intentionez sa fac contestatie la ...
Discuție deschisă în Executare silită

Buna seara! Intentionez sa fac contestatie la executare,dar din ...

Buna seara! Intentionez sa fac contestatie la executare,dar din pacate nu mai detin actele de la data imprumutului(acum 13 ani). Va rog sa ma ajutati cu un sfat despre cum as putea face rost de dosarul de imprumut! Eu sunt dat spre executare silita si as incerca sa merg la executor si sa-l rog sa-mi faca copie dupa dosarul de executare,dar nu stiu daca ma v-a ajuta. A2-a varianta ar fi sa incerc la banca si sa vad daca au cum sa ma ajute. Ar mai fi vreo varianta de a obtine actele? Multumesc!
cosminwon a scris:

Buna dimineata! Da,am platit consultanta(totul costa in ziua de azi),dar nu mi s-a zis ca ar putea sa ma ajute dansul. Am fost trimis la executor ca sa iau copie dupa dosar. Am un sentiment ca nu-mi va da nici o copie si nu stiu ce voi putea face,cum sa-l constrang sa-mi dea.

Executorii trag de timp în speranța că ieșiți din termen.
Au interesul sa execute și sa ia bani.
Unii executori vor sa va dea tot dosarul și va poate costa 200 -300 lei xerox desi nu trebuie tot ceea ce nu este legal.
Și multe altele...
În ce oraș locuiți?

Vorbiți cu avocatul.
Pentru o suma de bani poate avea delegație și acces la dosar.
Banii se recuperează dacă câștigați procesul.

București 2023
Ultima modificare: Joi, 4 Mai 2023
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
Am rezolvat cu copia dupa dosar,chiar au fost intelegatori. Am platit 2 lei pe copie si totalul a fost de 250 lei. Intrebarea mea este in legatura cu cele 15 zile... 15 zile ptr ce si incepand de cand?
Atat e termenul in care puteti face contestatie si curge de la data cand ati aflat de executare.
Va multumesc mult pentru informatii!

gi-jane2 a scris:

Atat e termenul in care puteti face contestatie si curge de la data cand ati aflat de executare.

Buna seara! revin cu un update la problema mea. executarea silita este ptr o descoperire de card care a fost achitata la contractarea creditului de nevoi personale in valoare de 9200 euro.
astazi 11/05/2023 am achitat suma ptr care eram executat si cand am fost la banca cu adeverinta data de catre executor,mi s-a zis ca mai am un cont in euro cu popriri. Ptr contul in euro,eu nu am primit nici o notificare de la executor,asa cum am primit la descoperirea de card. Nu cumva datoria de 9200 euro trebuia sa fie prescrisa daca eu nu am primit nimic si nu am mai platit nimic? Nu stiu incotro sa ma duc sau la cine este dosarul de la cei 9200 euro,ca sa-l iau si sa vad ce se intampla.
Rugamintea mea este sa ma ajutati cu niste sfaturi ptr ca nu stiu ce sa fac in cazul asta,iar avocatul la care am fost mi-a zis sa o fac pe prostul si sa zic ca nu este adevarat ca am contul in euro si ca nu stiu nimic de el.
la executorul de la care a fost dosarul meu,nu mai figureaza nici o alta datorie. Am sunat de 2 ori si de 2 ori mi s-a zis ca dosarul meu este inchis si ca nu mai am alt dosar,dar dupa ce le-am dat CNP-ul mi l-au gasit doar pe asta inchis astazi.
Este posibil ca cel cu datoria in euro sa se fi prescris si din cauza asta mi s-a zis ca s-a inchis?
Datoria la descoperirea de card a fost de 2900 lei si am platit 6620 lei cu tot cu cheltuielile de judecata,iar cei de la banca mi-au zis ca am sa le dau 7500 lei la descoperirea de card. Asta este un lucru care ma deruteaza:de ce imi cer mai multi bani decat suma trecuta in dosarul de executare?
Va multumesc mult!
Ultima modificare: Joi, 11 Mai 2023
cosminwon, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

M-am trezit cu popripre pe cont in urma cu cateva zile. singura ... stanvasilesv stanvasilesv M-am trezit cu popripre pe cont in urma cu cateva zile. Singura informatie din SMS e numele executorului. Acesta nu mi-a spus decat ca ar fi o factura ... (vezi toată discuția)
Somatie, executare silita cataed cataed Buna ziua. In anul 2010 am incheiat cu o banca un contrat pentru o descoperire de card. In aprilie 2012 am retras o suma de bani de pe card si deoarece, o luna ... (vezi toată discuția)
Vreau să închei un dosar de executare cu o plată anticipată. cum mă asigur că nu voi fi păcălită? ALY82 ALY82 Buna dimineata, Sotul meu a fost girant la un imprumut luat de fosta lui sotie. Aceasta nu a platit si nici nu ne-a anuntat ca nu vrea sa mai plateasca, el a ... (vezi toată discuția)