avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 768 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Securitate şi Sănătate în ... sef de echipa versus conducator loc de munca pe linie ...
Discuție deschisă în Securitate şi Sănătate în Muncă (fost Protecţia Muncii)

sef de echipa versus conducator loc de munca pe linie SSM

Buna ziua
Suntem o societate nou infiintata. Avem angajat Manager sisteme integrate de management SSM, care este si lucrator desemnat. Momentan avem doua echipe care merg in teren la sondele de petrol pentru activitati la gura sondei si o echipa care lucreaza intr-o hala fara deplasari in teren. Va rog sa ma indrumati daca procedez corect:
1.numesc sef de echipa teren (pentru fiecare echipa cate o persoana) prin decizie
2.numesc sef de echipa hala
3.numesc sefii de echipa si conducatori ai locului de munca pe linie SSM
Din cate inteleg conducatorul locului de munca poate fi seful de echipa, este corect?
Deci trebuie sa am doua decizii distincte?
Multumesc
Cornel
Ultima modificare: Joi, 4 Mai 2023
cornel1969, utilizator
Cel mai recent răspuns: POPA GHEORGHE , Specialist in domeniul Securitatii si Sanatatii in Munca 16:04, 5 Mai 2023
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Gasiti informatii utile aici: www.google.com/search?q=cond...
Prin decizia angajatorului se desemneaza conducatorii locurilor de munca.
In cazul dvs. puteti desemna ca si conducator al locului de munca, seful de echipa, daca in organigrama firmei, aceste echipe nu sunt subordonate unui alt lucrator. Ma refer la un post, sa zicem - coordonare activitati in teren si/ sau in hala/ atelier.
Seful de echipa pentru a fi conducator al locului de munca trebuie sa aiba pregatirea profesionala, necesara (studii superioare tehnice), pentru conducerea echipei dpv tehnic, dar si dpv ssm, psi, mediu.
Conducatorul nominalizat al unui loc de munca nu este desemnat numai pentru activitatea de ssm.
Multumesc.
Deci ca sa inteleg mai bine, daca in viitor o sa apara sa zicem manageri echipe teren/hala si sub acestia vor fi sefii de echipe, coordonatorii locurilor de munca nu pot fi sefii de echipe, ci managerii. Managerii nu merg in teren, doar sefii de echipa cu echipa sa. Din acest motiv m-am gandit ca sefii de echipa ar trebui numiti coordonatori. Fiindca la noi este posibil ca instruirea periodica sa fie facuta de sefii de echipa pe locatia unde se afla.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Ca sa efectueze instruirea, sefii de echipa o pot face, dar trbuie sa aiba pregatirea necesara (studii superioare sau studii medii, tehnice).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Legislatie conducatori loc munca ContSters81656 ContSters81656 Va solicit sprijinul intr-o problema pentru care nici la ITM nu mi s-a dat un raspuns clar, cu precizarea actelor legislative. Am o formatie de 4 oameni care ... (vezi toată discuția)
Organizare departament securitate si sanatate in munca apetra apetra Dat fiind ca suntem o unitate mare (200 angajati) avem un departament ssm din care fac parte 4 persoane (2 cu studii superioare tehnice, 1 cu scoala de maistri ... (vezi toată discuția)
Legislatie ssm catalyna37 catalyna37 Am niste nelamuriri in privinta prevederilor legii securitatii si sanatatii muncii, ma refer la partea cu instruire: 1. cerintele minime de pregatire in ... (vezi toată discuția)