avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1405 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Lista cu dosarele luate la amanari
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Lista cu dosarele luate la amanari

Este procedural ca dosarul unei cauze civile sa poate fi luat la amanari doar de catre aparatorul unei parti, in lipsa aparatorului/reprezentantului celeilalte parti?
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 21:35, 26 Ianuarie 2010
Cer doar o lamurire de procedura! Vreau sa stiu cum este corect, strict procedural!

Trebuia inmanat Raportul de expertiza ambelor parti.
M-a deranjat ca...am stat cu ochii pe ..pereti inca o ora..pana a aparut iar adversarul...cand s-a deranjat sa-mi spuna ca de fapt el l-a luat la amanari.
A trebuit sa intervin, inaintea altui coleg..doar ptr. a nu sta pana la pozitia...100 care o avea dosarul meu...si doar ptr. a lua cunostinta de teremn si evident, ptr. a mi se inmana exemplarul cu expertiza.

Nu e corect: art.126 cpc spune clar: "Partile pot cere instantei..." si nu "partea".
Am auzit la mai multi ...onorati, ca nu iau la amanari dosare decat daca sunt ambele parti.
Ultima modificare: Marți, 26 Ianuarie 2010
DanyD, utilizator
pai as zice pe interpretare gramaticala, "partile" adica oricare dintre ele ;)
Da, in mod normal partile trebuie sa fie prezente.
Era prea clar motivul de amanare si de aceea s-a procedat asa.

Puteti sa intrebati instanta daca s-a dispus vreo masura in cauza X si veti evita sa asteptati.
Instanta va face in asa fel incat sa nu stati degeaba.

Aveti insa dreptate ca stateati aiurea si nu din vina dvs.
Asa am si facut...am cerut informatii insantei dar...cand este vb despre o instanta...acra, care te repede si iti spune tipand ca mai bine astept sa se termine sedinta si apoi sa iau informatii de la grefiera...iti cam vine sa te lasi!

Cu mult curaj, i-am raspuns cuviincios ca nu pot astepta pana la sfarsitul seditei deoarece, desi nu au fost ambele parti prezente, adversarul meu a luat cauza la amanari. A tacut..a inceput sa rascoleasca dosarele nervoasa..si...mi-a dat Raportul, comunicandu-mi in acelasi timp si termenul.

Multumesc.
Da, sunt aiurea aceste situatii dar se pot intalni.
Era normal sa va raspunda.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Consilier juridic debutant - ce fac in instanta? paneu paneu Buna seara! De curand m-am angajat ca si consilier juridic la o societate comerciala. Peste cateva zile urmeaza sa reprezint societatea in fata instantei si ... (vezi toată discuția)
Martori integrity integrity E vorba despre un proces civil la care am cerut judecare in lipsa din motive intemeiate. Prin cererea de chemare in judecata reclamantul nu a aratat numele ... (vezi toată discuția)
Lamuriri legate de procese - violarea secretului corespondentei ietam ietam 1. Ptr. violare corespondenta am facut urmatorii pasi: -plangere la Politie ; -declaratii ale mele si ale sotului ; -Politia trimite la Parchet inceperea ... (vezi toată discuția)