avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 217 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Aviz-adeverinta preemptor eliberata de primarie
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Aviz-adeverinta preemptor eliberata de primarie

Buna ziua. Am o intrebare.
In luna ianuarie 2023 am vrut sa achizitionez o parcela de teren extravilan (zona Sibiu) , vanzatorul fiind de acord am mers impreuna la un cabinet notarial. Acolo ambii am primit veste ca nu putem face contractul de vanzare-cumparare intrucat de 5 zile expirase Adeverinta eliberata de primarie ca nu s-au inscris premtorii (notarul spunandu-ne ca adeverinta are ca termen de valabilitate 6 luni). Astfel am incheiat cu vanzatorul terenului doar o promisiune de vanzare (prin notar) urmand ca acesta sa reiaa documentatia pentru eliberarea unei noi adeverinte .Ulterior in luna aprilie Primaria a instiintat vanzatorul ca a intervenit un premtor (vecinul terenului) . Ce este de facut? Aceea adeverinta pe care a avut-o in luna ianuarie era in termen?? Puteam atunci intocmii contractul de vanzare ?? Ma poate ajuta cineva cu lamuririi?
Cel mai recent răspuns: rac_trans@yahoo.com , utilizator 15:29, 7 Mai 2023
ORDIN nr. 719/740/M.57/2.333/2014
privind aprobarea normelor metodologice pentru aplicarea titlului I din Legea nr. 17/2014 privind unele măsuri de reglementare a vânzării terenurilor agricole situate în extravilan și de modificare a Legii nr. 268/2001 privind privatizarea societăților ce dețin în administrare terenuri proprietate publică și privată a statului cu destinație agricolă și înființarea Agenției Domeniilor Statului

Anexa 1 - NORME METODOLOGICE din 12 mai 2014 privind exercitarea de către Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale a atribuțiilor ce îi revin pentru aplicarea titlului I din Legea nr. 17/2014 privind unele măsuri de reglementare a vânzării terenurilor agricole situate în extravilan și de modificare a Legii nr. 268/2001 privind privatizarea societăților ce dețin în administrare terenuri proprietate publică și privată a statului cu destinație agricolă și înființarea Agenției Domeniilor Statului

art. 11
(1) Avizele prevăzute la art. 9 alin. (1) și (2) din lege, necesare încheierii contractului de vânzare în formă autentică de către notarul public pentru cazurile prevăzute la art. 4,art. 4^1 alin. (1) și (2),art. 20^1 din lege, sau avizul prevăzut la art. 10 alin. (3) din lege se emit de către structurile teritoriale pentru terenurile cu suprafața de până la 30 ha inclusiv, iar pentru terenurile cu suprafața de peste 30 ha, de către structura centrală, în conformitate cu modelele prevăzute în anexa nr. 1H.
(2) Avizele prevăzute la alin. (1) sunt valabile 6 luni de la data comunicării către vânzător sau, în cazul decesului vânzătorului sau al preemptorului/potențialului cumpărător, până la data înregistrării decesului intervenit în perioada de valabilitate a avizelor.
.
(3) Prin excepție de la prevederile alin. (2), avizele sunt valabile și ulterior împlinirii acestui termen, dacă părțile au încheiat în perioada de valabilitate o promisiune bilaterală de vânzare sau un pact de opțiune care are ca obiect terenul agricol extravilan pentru care a fost emis, dar nu mai mult de termenul stipulat în cuprinsul acestor acte pentru executarea lor, sau în cazul emiterii certificatului de moștenitor, pentru vânzător, în termenul prevăzut la alin. (2).
....
Ce este de facut ? Vanzatorul poate refuza oferta de vanzare a cumparatorului (vecinul) ? ( precizez ca perioada de 90 zile de afisare la Primarie a trecut ). Vanzatorul terenului nu mai vrea deocamdata sa isi continue vanzarea terenului extravilan
Va multumesc domnule Cornel Vasile

rac_trans@yahoo.com a scris:

Ce este de facut ? Vanzatorul poate refuza oferta de vanzare a cumparatorului (vecinul) ? ( precizez ca perioada de 90 zile de afisare la Primarie a trecut ). Vanzatorul terenului nu mai vrea deocamdata sa isi continue vanzarea terenului extravilan

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pentru vanzarea unui teren agricol mai este nevoie de publicitate ... vlsdan vlsdan Pentru vanzarea unui teren agricol mai este nevoie de publicitate noua daca aceasta s-a facut acum doi ani iar conditiile de vanzare, inclusiv pretul, nu s-au ... (vezi toată discuția)
Vanzare teren sub incidenta art.3 din legea 17/2014 eu10 eu10 Buna ziua! As vrea sa stiu ce probleme as avea in procesul de vanzare a unui imobil, care se afla sub incidenta art.3 din Legea 17/2014. Ma impiedica in vreun ... (vezi toată discuția)
Promisiune bilaterala de vanzare-cumparare terenuri agricole extravilane, fara finalizare. blanarudorin blanarudorin In anul 2012 s-a incheiat o promisiune bilaterala de vanzare - cumparare, avand ca obiect terenuri agricole extravilane, cu plata integrala a pretului convenit ... (vezi toată discuția)