avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 314 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Impozite şi taxe locale Amendă plătită figurează neplătită, poprire ...
Discuție deschisă în Impozite şi taxe locale

Amendă plătită figurează neplătită, poprire executorie pe cont

Bună ziua! Un scurt istoric: in 2014 am primit o amendă in Iași pe care am plătit-o chiar a 2 a zi, în jumătate, la taxe si impozite, am plătit cash iar chitanța primita nu o mai am (fiind vorba totuși de 9 ani de la faptă). În 2021 la schimbarea buletinului, la taxe și impozite, sediul de reședință (Dorohoi, jud.Botoșani) mi-au spus ca sunt in evidență cu o amendă neplătită iar când am cerut detalii mi-au explicat că este vorba de acea amenda din 2014. Am sunat la serviciul de taxe și impozite Iași, le-am explicat că figurez cu o amendă neplătită pe care eu defapt am plătit-o dar nu am chitanță, au făcut o verificare (superficială) și au spus că nu au găsit nimic și ca trebuie totuși să mă adresez la Dorohoi iar daca vreau mai multe informații să mă prezint personal la sediul din Iași (detaliile nu sunt sigure, conversația având loc acum 2 ani, am uitat exact ce mi-au spus). Astăzi mă trezesc cu o poprire executorie pe cont de 190 de lei, exact suma amendată in 2014 pusă de la serviciu taxe si impozite Dorohoi. Fiind weekend nu este nimeni disponibil sa imi ofere detalii si voi suna luni la ambele sedii. Acum as dori sa stiu ce drepturi am, ce date ar trebui să îmi furnizeze ambele sedii, unde ar trebui sa pot rezolva problema (fiindca fiecare sediu mă trimite la celalalt) si cel mai important: cum pot dovedi că am plătit? Menționez ca stau in Cluj in acest moment și nu ma pot deplasa pana la Iași ori Dorohoi. Chiar trebuie prezența fizică pentru a rezolva această problemă? Mulțumesc frumos!
Ultima modificare: Sâmbătă, 6 Mai 2023
Alina Postolache, utilizator
Cel mai recent răspuns: Alina Postolache , utilizator 11:29, 9 Iunie 2023
3 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Deci începeți prin a verifica pe site-ul direcției de taxe locale dacă apăreți cu somații care să fi întrerupt cursul prescripției (iar de la fiecare întrerupere curge altă prescripție de câte 5 ani).

lupitaa a scris:

Utilizatorul nu a intrat în posesia somației. Asta nu înseamnă neapărat că primăria nu a comunicat-o conform procedurii de la Art. 47, alin. (1) - (3) din Legea 207/ 2015-Codul de procedură fiscală (CPF). În cazul în care nu a fost găsit la domiciliu și nu s-a prezentat la poștă pentru a ridica recomandata, comunicarea se consideră îndeplinită prin publicarea pe pagina de internet a instituției și la sediul acesteia - Art. 47, alin. (4) și (5) b) din CPF.

1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Chiar asa sa fie? O chitanta se pastreaza in perioada pana cand se prescrie suma datorata! La amenzi perioada este de 5 ani.Asa ca... ametitii de la stat ar trebui sa plateasca asa ceva!
3 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Si eu am patit ceva asemanator. In Iasi. Aici cei de taxe, impozite etc sunt varza. Am platit o amenda de 2 ori si am scanat a 2 a chitanta, . Am fost inspirat deoarece figura neplatita. M-am deplasat cu copia chitantei (ptr plata a 2a) si in urma unei mici discutii aprinse s-a operat in sistem.
Am platit cu cardul bancar o taxa CASS si anul urmator , apare restanta si in plus am primit Somatie etc. Iar deplasare la ANAF si in final tot eu eram vinovat deoarece nu am verificat persoana care a intocmit Foaia de varsamant de a trece corect contul colector. (persoana fiind de la .. ANAF Iasi). Am facut o cerere de a se verifica platile etc. S-a rezolvat in final. Nu stiu daca in alte judete este la fel, dar aici in Iasi sunt la pamant cu sistemul de monitorizare si evidenta a platilor. Am avut noroc ca aveam chitanta scanata , si extrasul bancar scos de la banca.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Când există document de plata atunci e simplu. Dar în cazul prezentat nu e. Similar am pățit in 2006 în București, pe atunci locuiam în Timisoara. Am ținut 3 ani, ptr orice eventualitate. După care am aruncat. La 5 ani am fost la fel sesizat la plata unei taxe de pașaport că figurez cu o amendă. In 2010 mă mutasem la București și mi-am adus aminte la ce oficiu am platit. Am făcut o cerere scrisa la Of Poștal cu precizarea zilei și intervalului orar de 3 ore. Pana-n 30 de zile am primit răspuns scris că s-au operat. De atunci păstrez și răspunsul lor. Incercati și varianta asta.
Multumesc tuturor, S-a rezolvat. Am primit dovada de plata de la Iasi. Intre timp cei de la Dorohoi mi-au luat banii din cont dar dupa ce le-am trimis dovada, mi-au restituit suma inapoi.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Amenda circulatie dupa 13 ani nichi4u nichi4u Buna ziua.Am primit zilele trecute un titlu executoriu + somatie pentru o amenda \"neplatita\" din anul 2003.Eu nu imi aduc aminte nici cand am luat amenda si ... (vezi toată discuția)
Amenda jandarmerie. x3v1lx x3v1lx Am primit o somatie de la Consiliul Local, directia impozite si taxe locale, pt plata unei amenzi vechi de aproximativ 1 an. ... (vezi toată discuția)
Prescriere amenda primarie gabriel teodorescu gabriel teodorescu Am primit o notificare de la banca cum ca mi s-a instituit o poprire de catre Serviciul de Urmarire si Incasare Creante Bugetare... in data de 11.12 2018( SI ... (vezi toată discuția)