avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 203 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Buna ziua! Va rog sa ma ajutati cu un raspuns la ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Buna ziua! Va rog sa ma ajutati cu un raspuns la urmatoarea problema: ...

Buna ziua!
Va rog sa ma ajutati cu un raspuns la urmatoarea problema:
In imobilul in care locuiesc (sunt 6 apartamente, fara Asociatie de proprietari), am efectuat, impreuna cu un alt vecin, lucrari de reparatii la acoperis. Suntem acum in etapa recuperarii cheltuielilor de la ceilalti vecini, conform cotei parti de proprietate din partile de uz comun ce revine fiecaruia.
Ma confrunt insa cu o problema la unul dintre apartamente, si anume: proprietarul a vandut apartamentul in perioada in care se executau lucrarile de reparatii. Catre cine ma adresez acum pentru recuperarea cheltuielilor? Catre noul proprietar? (acesta a devenit proprietar la 1 saptamana dupa ce au demarat lucrarile de reparatii). Exista si vreo baza legala in sensul de a putea pretinde costurile de la noul proprietar?
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 11:02, 9 Mai 2023
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Exista, bineinteles, codul civil.
CAPITOLUL IV
Proprietatea comună
SECŢIUNEA a 3-a
Coproprietatea forţată
Art. 654
Cheltuielile legate de întreţinerea, repararea şi exploatarea părţilor comune

(1) În lipsa unor prevederi legale sau înţelegeri contrare, fiecare coproprietar suportă cheltuielile legate de întreţinerea, repararea şi exploatarea părţilor comune, în proporţie cu cota sa parte.

Detalii: [ link extern ]
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Costurile aferente cote parti comune le solicitati proprietarului cumparator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Reparatie acoperis in bloc fara asociatie Acoperis22 Acoperis22 Buna ziua! Locuim intr-un bloc vechi ( rusesc) cu 2 apartamente pe etaj ( 6 in total pe scara, dintre care 2 la demisol). Nu avem asociatie de proprietari si ... (vezi toată discuția)
Reparație acoperis mihaela chirvasa mihaela chirvasa Locuim intr-un bloc cu acoperis și de fiecare dată când plouă afară ploua si in pod.Suntem 9 apartamente în bloc și am vorbit cu vecinii că acoperișul ... (vezi toată discuția)
Bună ziua. am o nelămurire în legătură cu unele aspecte ... AndreeaOnute AndreeaOnute Bună ziua. Am o nelămurire în legătură cu unele aspecte ale coproprietatii într-un bloc și va rog sa ma ajutați. Avem un pod mare care poate fi ... (vezi toată discuția)