avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 823 soluții astăzi

Creștem împreună! Datorită vouă, comunitatea avocatnet.ro a înregistrat 12,8 milioane de vizite în primele 7 luni din 2025.

Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Buna ziua, In luna Februarie am postat un anunt pentru ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Buna ziua, In luna Februarie am postat un anunt pentru renovare ...

Buna ziua,
In luna Februarie am postat un anunt pentru renovare apartament dupa care am avut mai multe vizionari si am ales sa lucram cu un meserias prezentandu-se ca fiind specializat si in electrica si sanitara si renovari interioare. In urma discutiilor, am preluat un model de contract in care s-a stabilit sa-mi faca la gata tot apartamentul abia achizitionat pana la data de 30 aprilie 2013, contract in care s-a mentionat ca va angaja in aceasta lucrare doar profesionisti si ca banii se vor da in 3 etape. Contractul este intre persoane fizice. Am platit un avans de 10000 lei (pentru materiale), Au inceput lucrarea, decopertare, scos usi, parchet etc. iar dupa a inceput sa ceara saptamanal bani pt materiale si serviciu desi se muncea cate 2 zile pe saptamana. Din 30 zile lucratoare (exclus weekend si sarbatori legale), s-a lucrat 10 zile a cate 3 ore mintind continuu ca are probleme dar ca apartamentul va fi gata la data stabilita, Dupa ce am ajuns la suma de 7000 euro platita, am hotarat sa nu ii mai transfer bani deoarece nici un pas din lucrare nu mi se parea finalizat, Instalatie electrica nefinalizata, pereti nefinalizati, absolut nimic nefinalizat. Am cerut cheia de la apartament astfel incat sa cer parerea unor constructori, sa ma lamureasca daca s-a lucrat optim sau nu intrucat nu sunt din domeniu. Toate parerile pe care le-am primit au fost ca lucrarea este execrabila iar instalatia electrica cu pericol de foc. Sa repar ce mi-au lucrat in apartament acesti meseriasi, ma costa mai mult decat as fi luat-o de la zero. Problema este ca eu am achitat o suma de bani, din care practic mi s-au adus doar daune mai mari. Ce pot face eu ca sa-mi recuperez banii? Politie? OPC? Anaf?
Multumesc !
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 09:56, 10 Mai 2023
Ați afirmat că ați preluat un model de contract. Deci, în contract ar trebui să fie trecute și niște obligații, garanții etc. În acest moment nu o să vă ajute nici Poliția, nici OPC-ul, nici ANAF-ul. Este strict problema persoanelor care au semnat contractul. Litigiul se va soluționa numai în instanță. E adevărat că se poate vorbi și de înșelăciune, aceasta presupunând să formulați o plângere la Poliție, dar până se va soluționa cazul o să treacă mult și bine. Bănuiesc că interesul dvs este să vă recuperați banii. Soluția este instanța sau de ce nu, calea amiabilă.
Da, in contract sunt trecute obligatii si garantii. Cale amiabila nu se poate, Care ar fi durata in instanta? Multumesc!
Estimez undeva între 6 luni și un an până se obține o hotărâre definitivă.

Stoian22 a scris:

sa-mi faca la gata tot apartamentul abia achizitionat pana la data de 30 aprilie 2013,

In 2023 faceti vorbire despre contract incheiat in 2013??
Variante de recuperat banii,daca amiabil sustineti ca este exclus ramane actiune in instanta..dar care nu va garanteaza recuperarea sumelor

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Probleme cu proprietarul Cristina Boier Cristina Boier Buna ziua, am și eu o problema cu proprietarul casei in care stau in chirie. Când am luat casa in chirie era plină de mucegai din tavan pana in pereții ... (vezi toată discuția)
Am dat bani la meserias si nu mai vine cupidon_sagetatorul cupidon_sagetatorul Buna ziua, In luna august 2011 am venit in apartament cu un meserias pentru a ne intelege la pret sa-mi faca un balcon. In urma discutiilor, ne-am impacat ... (vezi toată discuția)
Cum imi pot recupera paguba ArisManiol ArisManiol In anul 2016 am cumparat o casa la tara. Am angajat un meserias pentru consolidare si imbunatari ce urmau facute la casa. Meseriasul este persoana cunoscuta ... (vezi toată discuția)