avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1391 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Buna ziua! Este vorba despre sporul de \"weekend\". ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Buna ziua! Este vorba despre sporul de "weekend". Codul muncii ...

Buna ziua!
Este vorba despre sporul de "weekend". Codul muncii zice ca trebuie aplicat un spor la salar. Nu se specifica cat. Intrebarea este daca e un spor fix, la salariul de incadrare, de exemplu 1% la minimul pe economie - adica 30 lei. Indiferent de cate ore de weekend lucreaza intr-o luna. Sau e corelat cu numarul de ore de weekend lucrate in luna respectiva? Ca poate lucra un weekend sau 4 sau 2 sau deloc...

Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: carmen.herlicska , utilizator 18:15, 10 Mai 2023
Legislatia muncii nu prevede un cuantum minim sau maxim al sporului la salariu acordat pentru munca in zilele de repaus saptamanl , ci dispune ca acesta este stabilit prin contractul colectiv de munca sau, dupa caz, prin contractul individual de munca.

Astfel, sporul poate fi stabilit in suma fixa sau in cota procentuala.
Va multumesc mult!
Am avut control de la ITM si mi-au spus ca trebuie sa fie minim 1% din salariul de incadrare indiferent de cate sambete lucreaza.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bună ziua ! În legătură cu sporul de weekend,de 1%.. acest ... Colt alb Colt alb Bună ziua ! În legătură cu sporul de weekend,de 1%.. Acest 1% se acorda ptr fiecare oră de weekend,sau e o sumă fixa lunara?Eu sunt plătită cu ... (vezi toată discuția)
Munca in weekend nicmauma nicmauma Buna ziua, Sotia mea lucreaza int-un stand de Sushi. La inceput a lucrat in ture dar acum s-a schimbat totul. Sotia lucreaza doar dimineata, de la 6am la ... (vezi toată discuția)
Care sunt sporurile pt weekend și ore suplimentare? dacă în ... Victorxxx Victorxxx Care sunt sporurile pt weekend și ore suplimentare? Dacă în CCM e trecut 20%sunt obligați să îl dea? (vezi toată discuția)