avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 210 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Buna ziua! Parintii mei au achizitionat in 1991, cu ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Buna ziua! Parintii mei au achizitionat in 1991, cu plata in ...

Buna ziua!
Parintii mei au achizitionat in 1991, cu plata in rate, apartamentul in care locuiau deja (mentionez ca apartamentul era locuinta de serviciu, proprietatea armatei, tatal meu fiind cadru militar, actualmente pensionar). Din pacate nu au primit niciun act doveditor ca s-a achitat integral. Tata isi aminteste doar ca i se opreau lunar, din salariu, banii aferenti ratei, dar nu stie prin ce banca s-au derulat tranzactiile.
La inceputul acestui an, mama a decedat, iar pentru incheierea succesiunii ne este necesar un act care sa dovedeasca plata integrala a locuintei.
Ne puteti da un sfat, incotro sa ne indreptam pentru rezolvarea situatiei? Mentionez faptul ca, in contractul respectiv, "vanzator" este "IGO" de dinainte de Revolutie.
Multumesc anticipat pentru raspuns!
Cel mai recent răspuns: Manuela Rășină , administrator 19:38, 10 Mai 2023
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Bună ziua,

Într-o situație similară, cineva a obținut o adeverință de la primăria localității, care preluase arhiva IGO (Întreprinderea de Gospodărire a Orașului, parcă asta înseamnă). În evidențele IGO apartamentul trebuie să apară achitat.
Nu are tata nicio chitanță? Că da, se opreau pe statul de plată, dar persoana despre care vă spun avea un teanc întreg. Poate ajută la căutarea în arhivă.

Cred că după acea adeverință care arată achitarea mai trebuie făcută și întabularea - informații despre ce mai e nevoie vă dă notarul.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiune mediaset mediaset Buna ziua.Am un apartament la care trebuie sa ii facem succesiunea.Actele la acest apartament sunt intr-o stare deplorabila.A fos contractat in anul 1968 prin ... (vezi toată discuția)
Ipoteca din 1980 neridicata dupa plata anticipata? Cosmin.Marian Cosmin.Marian Buna, Parintii mei doresc sa isi vanda apartamentul si in procesul de pregatire am cerut un Extras CF de informare si dupa 3 zile am primit documentul ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, am mostenit un apartament care a fost cumparat in ... zulg zulg Buna ziua, Am mostenit un apartament care a fost cumparat in 1992 in rate, s-a platit avans la cumparare si restul de rate tot in acelasi an. Eu vreau sa ... (vezi toată discuția)