avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 616 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... Cum dau in judecata o societate de leasing?
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

Cum dau in judecata o societate de leasing?

De la o vreme , un IFN care acorda imprumuturi cu dobanda foarte mare , imi trimite fel de fel de plicuri prin care se ofera sa-mi dea un imprumut rapid de pana la 3 000 de lei , cu toate ca eu nu am cerut o oferta de imprumut .

Pana acuma nu ma deranja , deoarece atunci cand gaseam plicul lor il aruncam imediat fara sa-l mai deschid , dar acuma au schimbat tactica , adica primesc in cutia postala un plic alb si trebuie sa-l deschid ca sa vad de la cine este , pentru ca eu mai primesc plicuri din astea de la diverse persoane .

Credeti ca daca ii dau in judecata pe astia care se tot ofera sa ma imprumute nu imi mai trimit plicuri ?

Un prieten a sunat la numarul lor si a spus sa nu-i mai trimita plicuri , si chiar daca nu le-a dat adresa , a doua zi s-a pomenit cu un plic cu oferta lor , vecinii lui neprimind nimic .

Avocata mea este de parerea mea , adica atata timp cat oferta nu este personalizata si nu ma implica financiar , nu am ce sa le fac .

Daca suni cu numar ascuns nu mai raspund . :)

Te rog sa nu mentionezi numele societatii in mesaje. Multumesc.
Ultima modificare: Marți, 26 Ianuarie 2010
Costinel Burca, Contabil
Plicul este adresat, sau este pus pur si simplu in cutia Dvs. postala?
Eu cred ca atata timp cat corespondenta despre care faceti vorbire nu va este adresata nominal,deci nu se face referire la persoana dvs pe plic sau in aceasta,nu prea puteti sa intreprindeti nimic,intrucat societatea in cauza va motiva ca plicul a ajuns din greseala la dvs.
Singura solutie ar fi, daca societatea ar insela pe cineva sau ati apela la societate ,iar aceasta nu s-ar achita de obligatiile asumate printr-un contract.
Treburile acestea se fac profitand de lacunele legale sau ca in cazul dvs. la modul impersonal,fara o adresare directa.
Daca se prinde,se prinde,daca nu,nu.
Va propun sa aflati cine va pune gunoiul publicitar in cutia Dvs. postala. Daca vedeti cine este, puteti sa discutati cu persoana respectiva si sa o speriati de al-binelea (sau cum se scrie asta): Cu procese civile, daune morale, executare silita, ca daca o dati in judecata societatea si castigati, mesagerul va fi cel care trebuie sa plateasca in fine etc.

Poate ca va merge ...
Opinia mea concorda cu cea a avocatei: daca corespondenta nu este personalizata si nu produce o dauna cuantificabila, nu prea aveti ce sa le faceti.
Imi cer scuze ca am mentionat numele firmei , dar m-am umplut tot de nervi , deoarece atunci cand am fost plecat trei zile am gasit cutia postala plina cu tot felul de plicuri nesolicitate .

Mie mi s-a terminat creditul la cartela , si cu numarul meu nu imi convine sa-i sun , dar de vorbit am vorbit cu persoana responsabila de raspandirea plicurilor , si i-a spus ca nu poate sa puna , deoarece pe ei ii controleaza daca a pus plicuri peste tot , controlul putand fi chiar si imediat ce a terminat .

Am intrebat pentru ca m-am gandit ca poate utilizatorii acestui site au vreo solutie sau au gasit solutie la primirea unei corespondente nesolicitate .

Plicul nu este adresat personal , si ce ma deranjeaza cel mai tare este ca nu are niciun element de identificare .

Am mai primit oferte de creditare si de 4 banci , dar ofertele au fost personalizate .

Multumesc foarte mult pentru raspunsuri .
Ultima modificare: Marți, 26 Ianuarie 2010
Costinel Burca, Contabil

Alte discuții în legătură

Creditexpress bandi2 bandi2 buna seara. am cumparat apartamentul,acum 3 ani. de vre o 5 luni,tot vine o scrisoare la adresa mea,dar pe un alt nume...pana acum,nu am deschis ... (vezi toată discuția)
Violare corespondenta - momentul consumarii infractiunii ionut082 ionut082 am deschis cutia postala a unui vecin pentru a ma uita de plicurile mele. am fost reclamat de vecin la politie ca i-am violat corespondenta in conditiile in ... (vezi toată discuția)
Incalcare legii protectiei datelor cu caracter personal Catalina_P Catalina_P Buna ziua. In urma cu ceva timp am facut un imprumut on-line. Eu imi facusem cont pe site-ul acestui IFN in urma cu cativa ani, cand inca locuiam in alta ... (vezi toată discuția)