avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 718 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... Situatie de plata intre firma mea si subcontractor
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

Situatie de plata intre firma mea si subcontractor

Am un contract de subcontractare intre firma mea de logistica si firma de transport cu care voi lucra. Ce clauza as putea adauga in contract pentru a ma proteja de o urmatoarea posibila situatie ( situatia am de gand sa o discut si cu transportatorul si sa explic cum vom proceda in caz ca se intampla, dar as dori sa fiu protejat legal in contract )

Firma mea de Logistica preia o cursa de pe o bursa de transport reputabila si este finalizata de subcontractor cu propriul camion. Ar urma sa facem plata fiecaruia dupa intelegerea de pe contract la termenul stabilit.

Aici va urma caz real care mi s-a intamplat de curand pe firma proprie de transport: Clientul de la care am luat cursa de fapt nu plateste la termen, nu mai raspunde la telefon si exista multiple incidente de plata. Bursa nu ne poate ajuta si ne indruma spre plangere penala, intre timp au suspendat activitatea acestei firme. Din cum a decurs situatia in acest moment nu am idee daca as putea sa ma astept sa mai fiu platit, ori nu prea curand.

Din acest scenariu, cum ma pot proteja pe mine, eu ma ocup de plangere penala daca este cazul sau contactul cu bursa, recuperator de plata. Cum ma pot proteja de subcontractor care ar putea la randul lui sa ma dea el pe mine in judecata sau sa depuna plangere penala? Inteleg ca transportatorul nu are nicio vina, dar cand iau curse de pe anumite burse de transport mari si cu reputatia clientului buna la momentul cand am preluat cursa cu ei, nu ma astept sa mi se intample asa ceva. O plata intarziata sau un incident de plata inteleg, dar in aceasta situatie ( nu am detaliat ce s-a intamplat pentru ca nu este scopul acestei postari ) nici nu stiu daca primesc banii inapoi. Sa ma astept ca o situatie de acest fel sa fiu eu nevoit sa platesc integral pretul transportatorului?

Multumesc pentru orice ajutor sau sfat.
Ultima modificare: Vineri, 12 Mai 2023
Andrei2346768, utilizator
Cel mai recent răspuns: Alexandra Dogaru , Avocat 14:29, 12 Mai 2023
Aveti deja un contract semnat sau doar un draft de contract pe care il analizati in vederea semnarii?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Subcontractor eugen_david eugen_david Buna ziua, Am incheiat de curand un contract de prestari servicii ( privat ) si am subcontractat lucrarea, mentionez ca in contract nu este tipulat faptul ca ... (vezi toată discuția)
Probleme cu firma de recuperat tva extern Diana P Diana P Buna ziua, Am detinut o firma de transport in Romania. Firma este in acest moment radiata. In anii de functionare, am avut contract cu o firma de logistica ... (vezi toată discuția)
Este legal sau nu? alina_f alina_f Buna ziua, Sotul meu este angajat la o multinational (logistica si transport) ca inginer de mentenanta, 6 ore (intretine masinile si depozitul) si ... (vezi toată discuția)