avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 617 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Referitor Inchiriere cota parte majoritara din ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Referitor Inchiriere cota parte majoritara din apartament

Referitor Inchiriere cota parte majoritara din apartament.
Buna ziua pot inchiria apartamentul cu cota parte majoritara din apartament fara acordul celuilalt proprietar(care nu il intereseaza apartament ,Nu locuieste in Romania si nu plateste cheltuielile acestuia) .Daca da cum se procedeaza inchiriez 100% din el si ii platesc intr un cont la trezorarie cota lui parte din chirie sau pot inchiria doar 70% din apartament?
Ultima modificare: Duminică, 29 Ianuarie 2023
mevyo10, utilizator
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 06:14, 30 Ianuarie 2023
Fără acordul lui nu se poate.
Dar, daca spuneti că tot nu-l interesează, de ce nu faceți iesirea din idiviziune cu atribuirea bunului către dvs. si sa-i dati acestuia o sulta proporțională cu cota-parte deținută de el și, redusă cu cheltuielile suportate exclusiv de dvs. cu intreținerea imobilului.
Pe apartament mai are si mama mea uzufruct pe cota majoritara,Nu se poate 'inchiria cumva uzufructul' este absurd ca proprietar majoritar sa nu pot exploata bunul?
aveti stabilite doar cote -parti indivize.
Acestea nu se pot inchiria, pentru ca nu este delimitat exact dreptul de proprietate.
Daca sunteti coproprietar ,nu puteti incheia raport juridic de locatiune fara acordul celuilalt coproprietar
Daca pe coproprietar nu il intereseaza sa contribuie la intretinerea imobilului solicitati acestuia sa va predea cota sa cu plata afernta si deveniti unic proprietar
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Mama inchiriaza si incaseaza chiria
Ultima modificare: Luni, 30 Ianuarie 2023
gi-jane2, moderator

Alte discuții în legătură

Am efectuat succesiunea după soție. pot închiria apartamentul fără acceptul celor doi copii ai noștri, care nu mai locuiesc acolo? Danezu123 Danezu123 In urma decesului sotiei am efectuat succesiunea eu ca sot supravietuitor si cei doi copii, acum vreau sa inchiriez apartamentul (stau in alta parte), o pot ... (vezi toată discuția)
Inchiriere apartament mihaipreotescu mihaipreotescu Sunt proprietar de apartament, cu 5/8. Pot sa inchiriez apartamentul fara acordul celuilalt proprietar? Si daca da, ce drepturi si obligatii am? (vezi toată discuția)
Dreptul proprietarului în indiviziune de a alege chiriașul fără acordul celuilalt proprietar cristina202020 cristina202020 Poate un prorietar sa inchirieze un apartament ,daca ii apartine doar jumatate de apartament fara consintamantul celuilat proprietar ,care are cota egala din ... (vezi toată discuția)