avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 225 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Învăţământ - probleme ... Modulul pedagogic ptr. cursuri online ...
Discuție deschisă în Învăţământ - probleme juridice conexe

Modulul pedagogic ptr. cursuri online ...

Este necesar modulul pedagogic pentru a tine cursuri online? Ma refer la cursurile de pe plaformele independente existente pe internet, nu la cele organizate de institutiile de invatamant. Multumesc.
Ultima modificare: Joi, 18 Mai 2023
Marius DW, utilizator
Cel mai recent răspuns: Marius DW , utilizator 16:29, 18 Mai 2023
Bună ziua,

Conform art. 2 din Ordinul Ministerului Educației nr. 4139/2022: Furnizorii de formare psihopedagogică în vederea certificării competențelor didactice obligatorii pentru profesia didactică sunt:
a) liceele pedagogice, pentru funcțiile didactice din învățământul antepreșcolar, preșcolar și primar de educator-puericultor, educatoare/educator, învățător/învățătoare și unitățile de învățământ terțiar nonuniversitar, pentru formarea maiștrilor-instructori și a antrenorilor;
b) instituțiile de învățământ superior acreditate, prin departamente de specialitate cu profil psihopedagogic înființate în condițiile legii, pentru funcțiile didactice din învățământul antepreșcolar, preșcolar, primar, gimnazial, liceal și postliceal.

Astfel, nu este necesară formarea psihopedagociă pentru cursurile desfășurate în afara cadrului (extra muros) „învățământului preșcolar, școlar, liceal etc.” În același timp, persoana care predă astfel de cursuri nu va fi considerată ca având o funcție didactică.

Prin urmare, dacă platforma independentă nu oferă cursuri în cadrul „învățământului școlar, liceal etc.” și/sau nu este organizată de către o instituție de învățământ, atunci nu este necesară formarea psihopedagică.

Cu toate acestea, este posibil ca anumite platforme independente să solicite formarea psihopedagogică a lectorului, pentru motive de reputație, asigurarea calității, pregătirea lectorului etc.
Multumesc pentru raspuns!


Gabriel Ciurea a scris:

Bună ziua,

Conform art. 2 din Ordinul....

Cu toate acestea, este posibil ca anumite platforme independente să solicite formarea psihopedagogică a lectorului, pentru motive de reputație, asigurarea calității, pregătirea lectorului etc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bună seara! am terminat un liceu teoretic, cu diploma de bacalaureat, ... Daniela Surpanu Daniela Surpanu Bună seara! Am terminat un liceu teoretic, cu diploma de bacalaureat, as avea vreo șansă să profesez în domeniul învățământului primar? (vezi toată discuția)
Am terminat facultatea de stiinte juridice si administrative ... sacuiuelena sacuiuelena Am terminat Facultatea de stiinte juridice si administrative de 3 ani si as vrea sa stiu daca pot preda vreo materie la gimnaziu si daca e obligatoriu pentru ... (vezi toată discuția)
Profesia de invatator MaziluG MaziluG Pentru a profesa ca invatator este obligatorie facultatea de stiinte ale educatiei sau se poate si cu facuktate in alt domeniu? Pot sustine concurs pt ocuparea ... (vezi toată discuția)