avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1295 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Am și eu o întrebare....o mătușa i-a decedat ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Am și eu o întrebare....o mătușa i-a decedat soțul iar pe ...

Am și eu o întrebare....o mătușa i-a decedat soțul iar pe contractul de proprietate este trecuta doar mama și unchiul meu(decedat)...mama vrea sa ii cedeze partea noastră dar partea unchiului meu se împarte între mătușa mea și frați decedatului (nu au copii).....ce se poate face în acest caz deoarece se dorește vinderea imobilului
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna ziua,
fie iesirea din indiviziune cu atribuirea bunului in totalitate uneia dintre parti, iar aceasta sa fie obligata la plata sultei catre ceilalti mostenitori;
fie vinderea bunului de catre toti mostenitorii deodata catre acel cumparator, iar banii se vor imparti fiecaruia proportional cu cotele-parti detinute de fiecare
Și cum se procedează se face succesiunea și pe urma cele enumerate de dv sau se poate face la succesiune cu renunțarea părților?va mulțumesc anticipat

Cabinet individual de avocat „Petrescu C.” a scris:

Buna ziua,
fie iesirea din indiviziune cu atribuirea bunului in totalitate uneia dintre parti, iar aceasta sa fie obligata la plata sultei catre ceilalti mostenitori;
fie vinderea bunului de catre toti mostenitorii deodata catre acel cumparator, iar banii se vor imparti fiecaruia proportional cu cotele-parti detinute de fiecare

Daca va intelegeti mergeti la un Birou notarial si faceti toate actele.
Daca nu va intelegeti, mergeti la un avocat, deoarece se vor face actele pe calea unei actiuni in instanta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiune, caut o rezolvare mariuselectric mariuselectric Prezint urmatoarea situatie cu care ma confrunt si doresc sa aflu procedura de rezolvare de la cei in tema si le multumesc anticipat pentru eventualele ... (vezi toată discuția)
Iesire din indiviziune simocris1 simocris1 acum 16 ani in urma decesului unchiului sotului meu ,matusa a primit in urma succesiunii 5/8 din terenul intravilan si din casa. Sotul meu are testament ... (vezi toată discuția)
Mostenire guia marin guia marin Buna-seara. Tatal meu a decedat in anul 1992. In urma succesiunii mama si noi 3 frati am mostenit fiecare 3/12 din casa parinteasca. Mama mea este de ... (vezi toată discuția)