avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 300 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Bună ziua! Fratele meu a cumpărat o căpriță de la ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Bună ziua! Fratele meu a cumpărat o căpriță de la cineva, ...

Bună ziua! Fratele meu a cumpărat o căpriță de la cineva, plătind suma de 4100 de lei. După ce a adus-o acasă a constatat că această capră nu corespunde descrierii făcută de cel care i-a vândut-o. După spusele persoanei respective această căprița trebuia să dea 6-6,5 litri de lapte la zi, în realitate dă doar 2 litri la zi. L-am înștiințat imediat pe domnul respectiv și i-am expus problema, acesta susține că lactația caprei a scăzut deoarece este stresată, dat fiind faptul că a schimbat locația și trebuie să am răbdare că o să-și revină. În următoare zile l-am contactat să -i spun că nu s-a schimbat nimic, la care el a schimbat atitudinea spunându-mi că el când a dat-o era sănătoasă și pe el nu - l interesează. Ulterior am aflat de la o fermă de animale că a avut cu respectivul domn o experiență la fel de neplăcută. Daci această persoană se ocupă cu așa ceva, înșală oamenii. I-am adus la cunoștință că vom face o plangere la politie, spunându-i că această faptă este înșelăciune. Acesta a spus că lucrează la poliție și că sora lui este procuror, bineînțeles încercând să mă intimideze. Aceasta discuție a avut loc prin telefon. Eu am pe WhatsApp mesaje unde se vede că am negociat prețul, am ajuns la o înțelegere și a fost chiar el acasă la fratele meu să-i ducăl căprița. Nu știm nici cum îl cheamă pe acest domn dar știm unde lucește, deci cred că politia poate să - l identifice.Dincilo de faptul că vrem să recuperăm banii, vreau ca acest domn să răspundă în fața legii. Eu doar am intermediat această vânzare și dețin mesajele scrise pe telefon dintre mine și persoana respectivă. Nu există un contract de vânzare cumpărare. Întrebarea mea este : Se iau ca probă mesajele de pe whatsapp și dacă fratele meu are vreo șansă de a câștiga dacă se va ajunge în instanță? Vă mulțumesc anticipat!
Ultima modificare: Sâmbătă, 20 Mai 2023
Cavallo pazzo, utilizator
Cel mai recent răspuns: Szekely Barna , Consultant asigurari 22:04, 9 Iunie 2023
Mesajele pot constitui proba care poate fi apreciata de catre procuror in coroborare cu declaratiile partilor
Este hazardat a ne pronunta in locul instantei de judecata mai ales ca nu exista document de sanatate al animalului sau alte acte care sa ateste rasa,cantitatea de lapte/zi
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Este o capră din rasa Alpină Franceză. Puține rase de capre ajung la performante mari de lapte, această rasă este una dintre acestea și este ușor de recunoscut după culoarea acesteia. Cu siguranță această căprița a fost înregistrată deoarece în urechi are găuri, deci a avut crotalii de identificare.Eu mă bazez pe faptul că din mesajele scrise dintre mine și el este evident faptul căci acesta mi-a spus că această capră dă 6-6,5 litri de lapte la zi. Suma plătită a fost pentru o capră cu astfel de performante. Dacă această capră de când a fost mulsa de el în prezența fratelui meu, la jumătate de zi distanța aceasta a dat doar un litru la mulsoare,îmi vine greu să cred că cineva ar putea crede că, căprița s-a îmbolnăvit acasă la fratele meu. Acesta cu siguranță nu a muls-o vreo două zile ca să aibă ugerul plin. Poate ar fi bine să cheme un Veterinar pentru a face o evaluare a acestei căprițe.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
pai in primul rand chemati un veterinar sa vada capra! poate e bilnava, poate e stresata….
Stimate domn, dupa cum se observa vanzarea s-a facut pe principiul vazut - placut. Poate ca era bine de masurat lactatia animalului inainte de achitarea pretului convenit. Daca doriti, aveti acces neingradit la justitie pentru a se face dreptate. Succes!
Ultima modificare: Luni, 22 Mai 2023
ibn, utilizator
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Încercați totuși să-i aflați numele, că dacă treceți în cererea de chemare în judecată că vreți să vă judecați cu "unul care vinde capre" o să vi se anuleze cererea.

Alte discuții în legătură

Buna ziua. am sa va expun situația de fapt: am convenit cu un ... Eugenunt Eugenunt Buna ziua. Am sa va expun situația de fapt: Am convenit cu un consătean că are o capra buna de lapte (1,5 litri lapte la mulsoare) că o vinde cu 400 ... (vezi toată discuția)
Exista posibilitatea sa-mi primesc banii inapoi? RLoredana RLoredana Buna seara, In urma cu 2ani am facut greseala vietii mele parandu-mi rau de un \"prieten\" si dandu-i bani fara acte. I-am dat suma de 7000€ spunandu-mi ca ... (vezi toată discuția)
Dat in judecata pentru prejudiciu de imagine in urma unei campanii de facebook seiden seiden Buna ziua, Am aflat ca urmeaza sa fiu data in judecata de catre o pensiune de animale la care a fost cazat cainele meu timp de 2 zile. Le-am spus dansilor ca ... (vezi toată discuția)