avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 259 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Buna ziua.As dori lamuriri pentru solutionarea ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Buna ziua.As dori lamuriri pentru solutionarea urmatoarei situatii.Fiul ...

Buna ziua.As dori lamuriri pentru solutionarea urmatoarei situatii.Fiul meu traieste (deocamdata)in concubinaj cu o femeie.Actualmente au un copil nou nascut.Fiul meu are in proprietate 2(doua)apartamente si este pe cale sa mai achizitioneze unul de la mama sa.Fiindca inca nu a facut actul de vanzare-cumparare cu mama sa,este posibil sa devina proprietar copilul nou nascut?Care este posibilitatea legala de a face aceasta tranzactie?
Cel mai recent răspuns: AV. GABRIELA GERBER , Avocat 17:56, 22 Mai 2023
Nou nascutul poate fi titularul unui drept de proprietate, insa procurator de fonduri va fi parintele si va fi reprezentat tot de parinti. Bunurile si drepturile copilului vor fi exercitate impreuna de catre ambii parinti

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Reprezentant legal minor - urgent vilies0507 vilies0507 Bună ziua! Ce înseamnă să fii reprezentant legal al unui minor? Înseamnă că părintele care devine reprezentant legal are autoritate părintească ... (vezi toată discuția)
Cetatean strain vrea sa recunoasca copilul concubinei, consecinte ? steliana2016 steliana2016 Buna ziua, Va scriu pt o prietena care traieste si munceste legal in Franta, si are cetatenie româna. Ea este in concubinaj cu un domn ... (vezi toată discuția)
Drepturi copil concubinaj Rody 85 Rody 85 Buna ziua, As dori sa stiu ce drepturi are un copil nascut intr-o relatie de concubinaj, recunoscut de catre tata, iar parintii locuiesc impreuna desi nu s-au ... (vezi toată discuția)