avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1121 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Mama decedata, credit asigurat, clauza dubioasa
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Mama decedata, credit asigurat, clauza dubioasa

Bună ziua,
Am o nelămurire și totodată o problema.
Mama mea a decedat luna trecută, a avut cancer din 2019.
Mama mea avea un credit accesat în anul 2022 din care mai e de plata în jur de 22000 de lei.
Creditul are asigurare dar exista o clauza în asigurare legata de cancer : dacă în ultimii 5 ani a fost diagnosticata cu o forma de cancer se despăgubește doar pentru moartea din accident.
Eu sunt singurul succesor (dar nu am efectuat succesiunea)
Cei de la asigurări îmi cer sa aduc istoric medical de la medicul de familie
Cele 2 probleme și nelămuriri care le am sunt:
1. Sunt sigur ca aceasta asigurare i-a fost data odată cu creditul fără sa i se explice aceasta clauza legata de cancer, ce șanse am sa obțin despăgubirea de la asigurare?
2. Medicul de familie îmi spune ca nu îmi poate elibera istoricul medical mie pentru ca nu am certificat de moștenitor și dacă au nevoie asigurările ar trebui sa ii ceara firma de asigurări în mod oficial eliberarea acestui istoric ori sa vina cu hotărâre judecătorească. Ce sa fac? Sa încerc sa mai negociez cu medicul sau cine are datoria sa obțină aceste informații?

Mulțumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: Ionutz87bc , utilizator 09:11, 24 Mai 2023
Buna ziua!
Puteti incepe prin a solicita inscrisurile in baza carora a fost incheiata polita de asigurare (pentru a vedea ce a declarat mama dumneavoastra cu privire la istoricul medical).
Bună ziua,
Am cerut polița de asigurare și am aflat ca deși mama mea a fost în sucursala a fost ajutata de un consilier și a accesat acest credit de pe telefon prin aplicația băncii. Nu am văzut nici un chestionar în care sa fie întrebata despre starea de sănătate, e doar un contract în care sunt stipulate clauzele și apoi apare semnat electronic.

Alexandra Dogaru a scris:

Buna ziua!
Puteti incepe prin a solicita inscrisurile in baza carora a fost incheiata polita de asigurare (pentru a vedea ce a declarat mama dumneavoastra cu privire la istoricul medical).

Pot sa va trimit polita de asigurare

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Asigurare viata brd - refuz plata adelinad2003 adelinad2003 Socrul meu a contactat un imprumut de la BRD in anul 2011 si a incheiat o polita de asigurare. Din pacate anul acesta in iunie a decedat, am depus dosarul ... (vezi toată discuția)
Mama mea (decedată) a avut un credit la raiffeisen cu asigurare de viață atașată. sunt pasat între asigurător și bancă, ce am de făcut? varu_alin varu_alin Buna ziua, Rog a ma ajuta in urmatoarea problema: Mama mea (vaduva) a facut un contract de credit pentru nevoi personale (a luat banii cash) la Raiffeisen ... (vezi toată discuția)
Dosar de daune Augustinclaudiu Augustinclaudiu Bună ziua. Am o întrebare leagt de un dosar de daune. Mama mea a avut un credit la banca şi în luna septembrie a decedat. La data semnării dosarului de ... (vezi toată discuția)