avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1429 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... Am cumpărat un autoturism. Acesta a fost plătit de ...
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

Am cumpărat un autoturism. Acesta a fost plătit de mine, însă ...

Am cumpărat un autoturism. Acesta a fost plătit de mine, însă a fost înmatriculat pr numele soție mele dintr-un capriciu al acesteia. Ea nu posedă permis de conducere.. Cum pot trece autoturismul de pe numele ei pe numele meu? Vâ mulțumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 00:25, 24 Mai 2023
Pentru a deveni proprietarul bunului mobil este necesar ca proprietarul=sotia dv sa incheie document legal de tranzactionare drept de proprietate bun mobil,respectiv sa incheie contract de vanzare cumparare sau contract de donaţie a unui autoturism care se incheie in forma autentica la birou notarial, sub sanctiunea nulitatii absolute prev de disp art. 1011 alin. (1) din noul Cod Civil.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ce inseamna - contractul de donatie sa fie in forma autentica ? oanaportar oanaportar Un salariat vrea sa doneze un bun unitatii. Va trebui sa se incheie un Contract de donatie. Ce inseamna : Contractul dedonatie sa fie in forma autentica ... (vezi toată discuția)
Donatie autoturism neinmatriculat Miuu13 Miuu13 Buna ziua, Daca sotia detine, in urma unui contract de vanzare-cumparare, un autoturism pe care inca nu l-a inmatriculat, acesta poate fi donat catre mine, ... (vezi toată discuția)
Donatie teren leu12 leu12 Buna ziua! Tatal meu poate sa imi faca contract de donatie pentru un teren extravilan, mai exact vie? Poate sa mi-l doneze, fara a avea carte funciara? Va ... (vezi toată discuția)