avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 703 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Contracte de munca- Buna ziua! Lucrez in prezent in ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Contracte de munca- Buna ziua! Lucrez in prezent in baza unui contract de 8h. Urmează ...

Buna ziua! Lucrez in prezent in baza unui contract de 8h. Urmează sa ma angajez in plus pe un program de 4h la un alt angajator (programul de munca nu se suprapune). Angajatorul jobului part time mi-a cerut o adeverința de la locul actual de munca, care sa dovedească ca lucrez cele 8 h si ca ei nu trebuie sa mai plătească taxele, iar angajatorul actual a început sa-mi ceara detalii despre noul job. Sunt obligat sa ii spun angajatorului actual ca ma voi angaja in plus 4h si sa ofer detalii despre celălalt angajator? Angajatorul poate accesa vreo baza de date in care poate vedea dacă mai am alt job pe lângă cel de baza (chiar dacă e part time) sau poate fi notificat in acest sens? Cum ar trebui sa procedez? Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Ioana Mihaela Pop , utilizator 22:20, 25 Mai 2023
Buna ziua, conform art. 35 alin(1) din Codul Muncii "Orice salariat are dreptul de a munci la angajatori diferiti, in baza unor contracte individuale de munca, fara suprapunerea programului de munca. NICIUN ANGAJATOR NU POATE APLICA UN TRATAMENT NEFAVORABIL SALARIATULUI CARE ISI EXERCITA ACEST DREPT." Nu sunteti obligata sa ii explicati anagajatorului unde aveti program de 8 ore de contractul part time. Aveti grija doar sa nu se suprapuna programul la cele doua societati.Nu exista baza comuna in care un angajator sa va poata verifica toate contractele de munca active ale unui salariat cu alte societati.
In cazul în care activitatea se desfăşoară pentru mai mulţi angajatori, angajatul este obligat să declare numai angajatorului ales că locul respectiv este locul unde exercită funcţia pe care o consideră de bază.
Va multumesc pentru răspuns!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cumularea contractelor de munca Andrei P. Andrei P. Buna ziua, Daca am un contract de baza de 8h/zi, la care se mai adauga alte C.IM. cu pana la maxim jumatate din norma de baza la un angajator; iar un alt ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, am o intrebare legata de domeniul muncii si anume: ... Cezar18 Cezar18 Buna ziua, Am o intrebare legata de domeniul muncii si anume: Daca am doua CIM de 8h la 2 angajatori diferiti si nu anunt cele doua firme (necompetitori) ... (vezi toată discuția)
O persoana poate avea un job full time si 2 joburi part time? kult21 kult21 Buna ziua, As vrea sa stiu daca o persoana poate sa lucreze la 3 angajatori diferiti avand la un angajator un job full time de 8h/zi si la alti 2 angajatori ... (vezi toată discuția)