avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 933 soluții astăzi

Creștem împreună! Datorită vouă, comunitatea avocatnet.ro a înregistrat 12,8 milioane de vizite în primele 7 luni din 2025.

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Refuz anulare concediu
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Refuz anulare concediu

Întâmpin urmãtoarea situatie. La început de an la locul de muncã ni s-a cerut în prealabil sã ne planificãm concediul 2 sãptãmâni deodatã pe timp de varã. Deoarece am vrut sã mã duc la un eveniment am cerut data respectivã, însã azi din pãcate nu am mai gãsit bilete a fost sold out. Am anuntat la locul de muncã faptul cã evenimentul pentru care am cerut concediul nu am mai apucat bilet doresc anularea concediului de odihnã de 2 sãptãmâni. Am primit mesaj înapoi de la managerã cum cã nu se poate anula concediul in totalitate, deci cele 2 sãptãmâni, maxim se poate înjumãtãtii. Mi se pare abuziv ceri in prealabil datile in care vrei concediul si când doresti sa anulezi spun ca nu se poate mentionez ca prima zi de concediu ar fi 13 iunie adicã vreo 3 sãptãmâni jumate deci ar avea timp e anuntat din timp. Exista vreo lege in acest sens care sã-mi dea dreptate? Multumesc anticipat pentru raspunsuri.
Ultima modificare: Joi, 25 Mai 2023
TMSLHL, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:42, 25 Mai 2023
Anularea CO nu exista in legislatie ... Concediul de odihnă poate fi întrerupt, la cererea salariatului, pentru motive obiective.
Codul muncii nu prevede si care ar fi aceste motive obiective.
Dar au dreptul sã îmi refuze cererea de anulare? Eu doresc sã îmi anuleze cererea însã ei spun cã nu se poate cel putin nu în totalitate. Multumesc

Cornel Vasile a scris:

Anularea CO nu exista in legislatie ... Concediul de odihnă poate fi întrerupt, la cererea salariatului, pentru motive obiective.
Codul muncii nu prevede si care ar fi aceste motive obiective.

Da, poate refuza cererea de intrerupere ...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cerere co refuzata ida_curly ida_curly buna seara! va implor sa ma ajutati! sunt angajata de 6luni intr-o institutie de stat. dupa angajare mi-am planificat co in luna august mi-am cumparat un ... (vezi toată discuția)
Nu vor sa.mi dea concediu CMCatalin CMCatalin Buna ziua, Firma la lucrez nu vrea sa.mi mai dea concediu, tocmai s.a primit mail ca se va implementa un nou program bla bla si ca pana in ianuarie nimeni ... (vezi toată discuția)
Concediu odihna goplanet goplanet Am bilet de avion si am platit un avans nerambursabil pentru o parte din concediul de odihna din anul 2013, iar in ultima zi lucratoare din anul acesta ne ... (vezi toată discuția)