avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 511 soluții astăzi
Forum Discuţii diverse Răspunsuri în comunitate Câine otrăvit, îi pot face dreptate?
Discuție deschisă în Răspunsuri în comunitate

Câine otrăvit, îi pot face dreptate?

Buna seara,nu stiu fix care vecin dar unul dintre ei tot imi otrăvește câinii...ei sunt în curte și le aruncă peste gard și nu mi se pare corect chestia asta fiindcă ei nu le-au făcut nimic rau. Maxim au lătrat dar asa fac cainii... E ca și cum ai zice unui om să nu vorbească, nu mi se pare normal să îi otrăvească mereu fiindcă părinții mei au băgat bani de fiecare dată pentru ei... Iar cel recent care a murit avea semnele de otrava( avea anemie,picioarele din spate îi tremurau și nu se putea mișcă câteva minute iar eu când îl vedeam îl ajutam, făcea caca verde, nu mai mânca și devenise foarte slab) el era un bishon și a trecut o săptămână de când a murit... Din cate am citit îi pot face necropsie pentru ca nu au trecut 6 saptamani însă părinții mei l-au îngropat și cel mai probabil acum cadavrul său are viermi... Nu stiu sigur asta și nici nu stiu daca pot aduna cumva dovezi împotriva lui fiindcă m-am uitat în curte și nu e nimic... Bănuiesc ca ia aruncat mâncare cu otrava după cum se comporta cățelul.... Și ma enerveaza faptul că nu e primul câine care ajunge să moară otrăvit din cauza lui însă atunci eram mult mai mică iar părinții mei nu au dovezi împotriva lui dar bănuiesc ca necropsia ar ajuta? Vreau un sfat dacă îi pot face cumva dreptate lui și tuturor câinilor nevinovați care au murit din cauza sa.
Ultima modificare: Luni, 29 Mai 2023
_Andra_, utilizator
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 15:13, 30 Mai 2023
Trebuie dovedit ca el i-a otrăvit.
Este destul de complicat de dovedit.
Nici politia nu știu cât de mult se implica.
Mergeti la poliție sa vorbiți mai înainte de orice.

București 2023
Ultima modificare: Marți, 30 Mai 2023
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
Legati cainele cand nu e supravegheat sa nu poata ajunge la mancare.
E greu acuma sa faceti autopsie
Ultima modificare: Marți, 30 Mai 2023
gi-jane2, moderator
Sau si mai bine faceti o cusca undeva unde sa nu ajunga vecinii sau, daca ajung sa arunce mancare,,, puneti plasa asa deasa incat sa nu treaca mancarea prin ea si faceti acoperisul mai lat in parti...

Poate aveti noroc*, e mult spus... si vor incerca sa i otraveasca si asa poate ajungeti in posesia a ceea ce le arunca.
Faceti analize si, daca este otrava in ea mergeti cu ea la politie.
Amplasați camere de supraveghere video pe partea de unde se arunca mâncarea și în curte unde este câinele.

În cât timp moare câinele?

Degeaba găsiți mâncare otravita dacă nu dovediți ca respectivul este infractorul.
Asa o sa va spună și procurorul.

București 2023
Ultima modificare: Marți, 30 Mai 2023
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
Pentru a dovedi starea cainelui ,factorii care au generat decesul si eventual existenta de otrava era necesar sa se realizeze analiza cadavrului care se poate realiza numai de catre serviciu specializat din cadrul autoritatii de sanatate veterinara-contra cost

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vecinul mi-a otrăvit câinele. cui aș putea să mă adresez? tudor_11 tudor_11 in urma cu opt ani de ziua mea mi-am luat un catel de rasa, rottweiler,l-am indragit, i-am facut carnet, toate vaccinurile,microcipat, inregistrat la politie, ... (vezi toată discuția)
Politia refuza sa investigheze otravirea cainilor Quesse Quesse Buna ziua, Stiu ca in Romania cainii sunt considerati mai prejos decat gunoaiele. Totusi, pentru mine sunt membrii ai familiei. Ne-au fost otraviti doi ... (vezi toată discuția)
Au otrăvit pe câinele meu Danynita Danynita Are [b]5 luni[/b], bănuiesc pe [b]vecinul meu[/b], stau la curte și a mai [b]otrăvit[/b] sau omorât și alte animale de a le mele prin urmare ,mai multe ... (vezi toată discuția)