avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 727 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... Taxă Reziliere Contract Servicii Fixe
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

Taxă Reziliere Contract Servicii Fixe

Bună ziua,
Doresc rezilierea unui contract de servicii fixe(fiind sub perioadă contractuală), am trimis o cerere pe e-mail furnizorului de servicii fixe, urmând ca după 2 zile să fiu contactat de către un operator. Acesta mi-a cerut o taxă de reziliere de 200 lei, motivând faptul că scrie și în contract acest lucru. Ce-i drept, în contract se regăsește următorul paragraf:
Art.3 In cazul incetarii (reziliere, denuntare unilaterala, anulare, etc., inclusiv pentru neplata la termen a contravalorii oricarui serviciu contractat) sau suspendarii furnizarii oricarui serviciu inainte de expirarea Duratei Extinse, Beneficiarul se obliga sa achite X potrivit dispozitiilor legale aplicabile, o suma cu titlu de justa despagubire formata din contravalorea taxelor operationale de activare, instalare si reconfigurare a serviciilor, contravaloarea reducerilor acordate la
echipamentele utilizate pentru furnizarea serviciilor si contravaloarea serviciului de stocare.
Prin exceptie, in situatia in care Beneficiarul a achizitionat Serviciul prin incheierea contractului la distanta, Beneficiarul poate denunta unilateral Serviciul intr-un
termen de 14 zile de la incheierea Contractului fara plata vreunor penalitati sau despagubiri.

Am tot auzit că se mai practică aceste taxe abuzive printre furnizorii de servicii fixe, astfel vă întreb pe dvs. dacă au dreptul să-mi ceară respectiva taxă sau doar este o taxă abuzivă. Vă mulțumesc!
Ultima modificare: Marți, 30 Mai 2023
_gds_, utilizator
Cel mai recent răspuns: adriandimitriu , utilizator 14:49, 30 Mai 2023
Contractul e legea părților.
Ultima modificare: Marți, 30 Mai 2023
adriandimitriu, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Clauze abuzive in contract abonament telefonie ContSters159316 ContSters159316 [b] stimati colegi, am urmatoarea situatie :\ persoana juridica are contract abonament cu firma de telefonie pentru un nr de 100 numere si dorim ... (vezi toată discuția)
Contract telefonie mobila axw axw Buna ziua, Din motive personale as vrea sa renunt la un abonament Orange dar stiu ca se cere taxa de reziliere adica sa platesc abonamentul pe lunile ramase ... (vezi toată discuția)
Incetare contract inainte de termen constandache loredana constandache loredana Buna ziua .As vrea sa stiu daca in cazul incetarii unui contract inainte de termen ,cu reteaua nationala de telefonie, ca urmare a solicitarii mele,legea ... (vezi toată discuția)