avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1054 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Împuternicire președinte asociație_Poșta Română
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Împuternicire președinte asociație_Poșta Română

Împuternicire președinte asociație_Poșta Română

Bună ziua

Vă prezint cazul și am rugămintea să mă ajutați cu informații, in cazul în care ați întâlnit speța:

Presedintele recent-ales al asociatiei de proprietari se prezintă la poștă pentru a ridica niște scrisori recomandate care i s-au întors (proprietarii in cauza neputand fi gasiti). Angajatul postei a solicitat presedintelui asociatiei imputernicire.
Intrebarea ar fi ce imputernicire? Daca e presedintele asociatiei, poate cumva fi vorba de imputernicire din partea presedintelui anterior sau a celui care a transmis scrisorile recomandate, inainte de sedinta in care a fost ales noul presedinte?

Voi reveni cu clarificări dacă Poșta îmi va oferi mai multe detalii.

Mulțumesc!
Cel mai recent răspuns: ZDantes , utilizator 19:58, 31 Mai 2023
Cum dovedește președintele respectiv funcția pe care o are în asociație?

Dovada se poate realiza prin prezentarea procesului verbal al adunarii generale a caror participanti au ales respectiva persoana sa exercite atributiile aferente functiei de reprezentant legal al asociatiei de proprietari
Problema era că inițial acceptaseră împuternicirea unei persoane de același președinte căruia, acum, îi cer să facă dovada că e președinte. Normal mi s-ar fi părut de prima oară să ceară o dovadă că cel ce a scris împuternicirea este chiar președinte, mai ales că atunci fusese recent ales. De aici confuzia, justificată aș spune eu.
Mulțumesc tuturor pentru răspunsuri.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Intrebari despre interactiunea cu asociatia de proprietari Marian S. Ionescu Marian S. Ionescu Buna ziua. Am si eu cateva intrebari. 1. Cine are dreptul legal sa foloseasca avizierul? Ca proprietar, pot sa pun informari cu privire la interactiunea cu ... (vezi toată discuția)
Împuternicire pentru adunarea generalĂ. conform legii196/2018, ... mira55 mira55 ÎMPUTERNICIRE PENTRU ADUNAREA GENERALĂ. Conform Legii196/2018, art.49, alin(3): d) proprietarul, membru al asociației, poate fi reprezentat în adunarea ... (vezi toată discuția)
Presedinte care nu este proprietar joannablue joannablue Buna ziua, stiu ca presedintele asociatiei de proprietari trebuie sa fie membru al asociatiei si, implicit, proprietar in bloc. La noi in bloc presedintele ... (vezi toată discuția)