avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 192 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... De ce nu pot beneficia de mărire de salariu?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

De ce nu pot beneficia de mărire de salariu?

Dacă am beneficiat în acest an de o creștere în scara ierarhica în domeniul public și bineinteles am beneficiat si de o creștere salariala, nu se mai poate modifica salariul anul acesta? Întreb aceasta în contextul în care de salarizare a tuturor colegilor a crescut fiind raportata la calculul de salariu pentru anul 2023, în cazul meu mi s-a adus mențiunea ca nu mai este permis acest lucru, deoarece se încalcă articolul 1 alin. 2 din Oug 168/2022, rămânând la salariile stabilite prin dispozițiile emise în anul 2023.
Rog mult o clarificare. Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:15, 31 Mai 2023
Prin derogare de la prevederile art. 39 alin. (2) din Legea-cadru nr. 153/2017, cu modificările și completările ulterioare, pentru personalul nou-încadrat, pentru personalul numit/încadrat în aceeași instituție/autoritate publică pe funcții de același fel, inclusiv pentru personalul promovat în funcții sau în grade/trepte profesionale, pentru care nu există funcție similară în plată, cuantumul brut al salariilor de bază/soldelor de funcție/salariilor de funcție/indemnizațiilor de încadrare lunară se stabilește la nivelul reglementat pentru anul 2022 în anexele la Legea-cadru nr. 153/2017, cu modificările și completările ulterioare, la care se aplică, după caz, prevederile art. 10 privind gradația corespunzătoare vechimii în muncă.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bună ziua. vă rog să îmi spuneți dacă salariile angajaților ... viorelada viorelada Bună ziua. Vă rog să îmi spuneți dacă salariile angajaților din primarii (comuna, bibliotecar, studii medii) ar fi trebuit sa se mărească din 1 ... (vezi toată discuția)
Va rog sa ma lamuriti de ce atunci cand se mareste salariul minim ... oana05 oana05 Va rog sa ma lamuriti de ce atunci cand se mareste salariul minim pe economie nu cresc salariile tuturor angajatilor calculand asa cum scrie in L153 ... (vezi toată discuția)
Bună ziua! Începând cu data de 1.03.2022 sunt angajata unui ... AdrianaPoporogu AdrianaPoporogu Bună ziua! Începând cu data de 1.03.2022 sunt angajata unui spital din Bucuresti, în Secția de ATI. Mai întâi am ocupat postul de registrator medical ... (vezi toată discuția)