avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 556 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii şi fundaţii, într-un ... Preluare ong
Discuție deschisă în Asociaţii şi fundaţii, într-un cuvânt: ONG-uri

Preluare ong

Buna ziua , care sunt pașii și ce costuri ar implica urmatoarea speță. Un ONG format din trei persoane membrii fondatori se vor retrage și vor intra alții trei pentru a face acel ONG sa functioneze? ONG-ul are sediu social într-un județ și va fi transferat în alt județ. O altă întrebare ar fi trebuie ajuns la notar pentru a ceda un ONG către o altă persoană?
Ultima modificare: Joi, 1 Iunie 2023
george-neagu, moderator
Cel mai recent răspuns: radumititean , utilizator 17:09, 3 Iulie 2023
Nu are treaba notarul în aceasta procedura.
Vor fi primiți în asociatie si alți membrii cu drepturi depline prin aprobarea de catre comitetul director actual a cererilor de adeziune la asociație. Apoi tot comitetul director va convoca adunarea generala cu puncte pe ordinea de zi și alegerea noii structuri de conducere, schimbarea sediului și dacă e cazul modificări la statut.
E bine sa citiți cu atenție acel statut valabil acum (împreună cu toți membrii) și sa vedeți dacă considerați ca trebuie îmbunătățit pentru ca acum, cu ocazia asta, dacă tot va trebui sa depuneți actele la judecătorie, sa o faceți și pe asta.
După adunarea generală veți depune dosarul cu procesul verbal și celelalte acte la judecătorie.
Cam astea sunt etapele în linii mari.
Veți avea nevoie ca modificările la statut sa fie atestate de un avocat.
Membrii fondatori raman acolo în acte asa cum sunt.
Urmăriți ca pana la schimbarea aceasta, asociatia sa aibă depus bilanțul contabil anual și declaratia 101 pentru ultimii ani.
Ultima modificare: Joi, 1 Iunie 2023
george-neagu, moderator
E impropriu spus "cedare", Pur si simplu se primesc membri noi, sa face sedinta de AG in care se voteaza modificare sediu si alegeri pentru CD, cei noi candideaza si sunt alesi in CD, cei vechi se retrag apoi si din c alitatea de membru in asociatie.... actele se pot face si sub semnatura privata, e totusi recomandabila atestarea avocatiala sau macar redactarea de catre un avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Retragere membrii fondatori Marilena56 Marilena56 Pentru o asociatie,nou infiintata, daca un membru fondator din 3 doreste sa se retraga, care este procedeul? Mentionez ca asociatia are doar 4 membri, membrul ... (vezi toată discuția)
Schimbare membru fondator / presedinte puuv puuv Buna ziua, La infiintare am facut urmatoarele: acord de asociere intre cei 3 membri fondatori depus fiecare in banca aportul initial gasit un ... (vezi toată discuția)
Modificare consiliu director Lumi_Elena Lumi_Elena Bună ziua, Vă rog să mă ajutaţi in următoarea situaţie. Un ong infiintat in 2015 are 3 membri fondatori. Tot ei au constituit si consiliul director, ... (vezi toată discuția)