avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 443 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Bună seara! Am circulat cu permisul suspendat, nu am ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Bună seara! Am circulat cu permisul suspendat, nu am oprit la ...

Bună seara! Am circulat cu permisul suspendat, nu am oprit la semnalele polițistului. Am primit dosar penal. Vreau să știu ce sancțiune primesc Mulțumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 11:24, 2 Iunie 2023
CAPITOLUL II
Infracţiuni contra siguranţei circulaţiei pe drumurile publice
Art. 335
Conducerea unui vehicul fără permis de conducere

(2) Conducerea pe drumurile publice a unui vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deţinerii permisului de conducere de către o persoană al cărei permis de conducere este necorespunzător categoriei sau subcategoriei din care face parte vehiculul respectiv ori al cărei permis i-a fost retras sau anulat ori căreia exercitarea dreptului de a conduce i-a fost suspendată sau care nu are dreptul de a conduce autovehicule în România se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la 3 ani sau cu amendă.
Detalii: [ link extern ]
Fiind infracțiune doar dacă apelati la avocat va puteți lamuri.
Va merge la dosar.

Nu exista ceva universal valabil și variantele pot fi diferite în privința soluției judiciare.

București 2023
Ultima modificare: Vineri, 2 Iunie 2023
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Am 15 ani jumate. am condus un scuter cu motor de 300 pe drum ... Edward112931 Edward112931 Am 15 ani jumate. Am condus un scuter cu motor de 300 pe drum public. Mergeam linistit, si din spate mi se face semn sa opresc. Era politia. Oare mi se va face ... (vezi toată discuția)
Am dat masina unei persoane care nu are permis mezgageza mezgageza cum se sancţionează persoana care încredinţează cu ştiinţă un autovehicul sau tramvai, pentru conducerea pe drumurile publice, unei persoane care nu ... (vezi toată discuția)
Condus fara permis de conducere helene alexia helene alexia Prietenului meu in anul 2016 a facut un accident si ia luat permisul de conducere sa judecat pentru acel accident si urma sai dea permisul inapoi ca lau gasit ... (vezi toată discuția)