avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 697 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Buna ziua ,vin cu o întrebare la dvs . Este o ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Buna ziua ,vin cu o întrebare la dvs . Este o situatie mai complicata.Am ...

Buna ziua ,vin cu o întrebare la dvs .
Este o situatie mai complicata.Am un copil de 1 an si 5 luni,el nascandu se cu câteva luni înainte sa împlinesc varsta de 18 ani.Eu cu tatal lui ne am despartit din cauza certurilor si violenței,a fost implicată Protectia Copilului care m a pus să aleg între a merge cu ,copilul într un centru maternal /să îl las tatalui pâna ce împlinesc 18 ani . L am lasat tatălui printr o foaie scrisa de mana precizand ca îl las în grija lui pana ce împlinesc 18 ani pentru a putea sa l cresc singura.Problema este ca acuma tatăl lui nu vrea sa mi l dea pentru că el a ,,investit "în el.
Copilul este crescut de bunicul lui care este grav bolnav si singurul venit al lor este de 2300 de lei.De multe ori a fost sesizata Protectia Copilului de catre vecini pentru că ,cel mic plângea toata noaptea si nimeni nu vedea de el.
Întrebarea mea este ,cum as putea sa îl iau ?
Mentionez ca am un venit destul de mare ,o locuinta cu conditii foarte bune si posibilitatea de a îl creste armonios .Multumesc pentru eventualele raspunsuri.
Trebuie sa va adresați instantei de judecata cu o cerere privind stabilirea domiciliului minorului la dvs.
Este recomandat sa contactați un avocat și sa va îndrume pas cu pas.
Trebuie deschis proces.
Se vor face anchete sociale și se vor administra probe.
Trebuie stabilita o strategie cu avocatul care va prelua cazul.
Pareti sa aveți șanse bune la o prima privire dar va fi un proces dificil.

București 2023
Buna ziua!

Daca nu ati stabilit modul de exercitarea a autoritatii parintesti, formulati o actiune in instanta prin care sa solicitati exercitarea autoritatii parintesti in comun/exclusiv (este mai greu de obtinut), stabilirea domiciliului copilasului la dumneavoastra, plata pensiei alimentare si un program de vizita.
In cadrul probatoriului se vor efectua si anchete psihosociale, atat la domiciliul dumneavoastra, cat si al cel al tatalui.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divortz iony_h iony_h Buna ziua....am si eu o problema....am depus actele de divort luna trecuta si primul termen va fi in septembrie....sunt casatorita de 2 ani si am un copilas de ... (vezi toată discuția)
Divort- neintelegere in privinta copiilor steriel steriel Buna ziua! Dupa o casnicie de mai multi ani au rezultat doi copii. Anul trecut, dupa foarte multe certuri, batai, amenintari m-am hotarat sa ma mut de ... (vezi toată discuția)
Sunt tata vreau sa divortez am și un copil minor as vrea sa știu ce șanse am pentru cistigarea custodiei? St3l1 St3l1 Căsnicia nu mai merge de mult timp ea este neglijenta și cu copilul noroc cu mama mea ca o supraveghează (vezi toată discuția)