avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1373 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Buna ziua, Intru direct in subiect: Eu am investit 70 ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Buna ziua, Intru direct in subiect: Eu am investit 70 de mii ...

Buna ziua,
Intru direct in subiect:
Eu am investit 70 de mii de euro in apartamentul sotiei mele primit donatie de la soacra mea. De curand ne-am hotarat sa divortam amiabil. Am incredere ca nu o sa ma dea afara cel putin o perioada insa nu mai sunt sigur atunci cand vor interevni factori externi. As dori sa stiu daca as putea face un act legal prin care sunt asigurat ca pot locui in apart pana la sfarsitul vietii sau ceva de genu…
P.s: cred ca vanzarea nu intra in discurie..
Multumesc
Cel mai recent răspuns: r0bbyr , utilizator 14:23, 5 Iunie 2023
Greu de crezut ca soția dvs o sa fie de acord cu o astfel de varianta ..Variantele mai realiste sunt fie sa va despăgubească dacă are posibilitatea fie sa vindeți de buna voie și sa împărțiți banii fie sa solicitați în instanta contravaloarea îmbunătățirilor aduse dvs având un drept de creanță pt acestea si ulterior sa executati silit imobilul daca nu are de unde sa va dea banii Discutati cu un av pt a intelege ce variante aveți,costuri durata etc.Discutati și cu soția pt a vedea ce variante va propune.Sunt mai multe aspecte
care trebuiesc luate in considerare ..
Daca e de acord , sa va dea drept de uzufruct pe o camera. Totusi, nu e cam aiurea sa locuiti impreuna divortati fiind?
Ciudat sa investiti 70 mii euro intr-un apartament...
Ultima modificare: Luni, 5 Iunie 2023
gi-jane2, moderator
Multumesc ptr raspunsuri.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mostenire legala care sunt cotele partilor? claudiughebauer claudiughebauer Tatal moare si lasa sotia cu care nu are copiii si 3 copiii din alta casatorie cum se imparte apartamentul de 2 camere???Apartament cumparat de parinti ... (vezi toată discuția)
Donatie pe jumatate de apartament Flory11 Flory11 Buna ziua, As dori cateva informatii va rog de la cineva care s-a confruntat cu aceasta situatie. Eu si sotul meu locuim de cativa ani in apartamentul cu 3 ... (vezi toată discuția)
Recuperare bani cumparare casa vrobu vrobu Buna ziua, in 2007 am cumparat ( impropriu spus ), punand bani impreuna, eu , sotia mea si socrii mei, un apartament cu trei camere. Eu si sotia am platit ... (vezi toată discuția)