avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 235 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Bună ziua! Vă rog să mă ajutați dacă puteți. ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Bună ziua! Vă rog să mă ajutați dacă puteți. Tatăl meu ...

Bună ziua!
Vă rog să mă ajutați dacă puteți. Tatăl meu a decedat din păcate acum recent și aș vrea să mă lămuresc cu niște întrebări legate de moștenire.
Tatăl meu împreună cu fratele lui a moștenit casa de la părinții lui. Tatăl meu a fost divorțat de la mama mea de mulți ani și sa recăsătorit acum 5 ani. Alți copii nu a avut decât pe mine și pe fratele meu. Aș dori să știu ce drepturi avem la moștenire în urma lui noi și bine înțeles nevasta lui din a doua căsnicie. Trebuie să rezolvăm niște acte în legătură cu moștenire sau ne va chema cineva la notar ? Mulțumesc daca puteți să mă ajutați !
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna ziua,
Nu va cheama nimeni la notar.
Mergeti cu certificatul de deces si actele de proprietate la un birou notarial si cererti dezbaterea succesiunii.
Daca nu va intelegeti, cu toti mostenitorii, mergeti la un avocat pentru a dezbate succesciunea.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiune mary_inger2007 mary_inger2007 Sunt persoana cu handicap de grd 1 si datorita faptului ca nu ma pot deplasa fara ajutor va implor sa ma ajutati cu un sfat Acum 2 luni mi-a murit mama iar ... (vezi toată discuția)
Mostenire Ciobyx91 Ciobyx91 Tatal meu a decedat saptamana trecuta.As dori sa stiu cum aflu daca mi-a lasat mostenire?Mentionez ca era divortat de mama dar mai avea un copil din casnicia ... (vezi toată discuția)
Un sfat alexutzu1234 alexutzu1234 Buna seara am o masina care este trecuta pe numele a lu tata meu care el a murit si trebuie sa imi fac asigurarea pe masina ce trebuie sa fac sa o trec pe ... (vezi toată discuția)